Horní menu

Suchdol zvládl odložené kolo rozhodnout ve druhém poločase



Datum konání:
16.3.2024

Záboří nad Labem - Suchdol 0:3 (0:0)

Branky: 62' a 70' Vojtěch Kaše, 72' Martin Pacák

Sestava: Čižinský – Vojáček, Volný, Böhm ©, Dobeš – Herout, Pacák (78' F. Šibrava), Š. Šibrava (70' Zelenka) – Biroš, L. Laštovka (70' J. Kaše), Zelený (48' V. Kaše)

Průběh utkání:
Suchdol byl v úvodních minutách aktivnější, ale k ničemu to nevedlo. Hned ze začátku se do šance dostal L. Laštovka, ale brankář zvládl míč vyrazit. Největší šanci domácích měl kapitán Špaček, ale hlavičkou po rohovém kopu minul. Suchdol se vzpamatoval až ke konce poločasu, kdy se hosté dokonce i radovali. Radost ale trvala jen pár vteřin, protože pomezní rozhodčí objevil ofsajd, a tak Dobešův gól nemohl platit. Následně přečetl malou domu Biroš, ale k míči měl nakonec o krok blíže domácí brankář. Ten se činil i v samotném závěru, kdy rohový kop od Zeleného proskákal až na zadní tyč, kde Pacák z blízkosti trefil pouze gólmana Zemana.

Ve druhém poločase už byly vidět šance jen před domácí brankou. Do obrovské šance se dostal Dobeš, ale na malém vápně minul míč, a tak z tutovky nebylo nic. Nakonec skóre otevřel střídající V. Kaše. Ale i jeho radost trvala jen pár vteřin. Po dorážce od Heroutovi povedené rány dorážel do prázdné branky, ale jeho postavení také nebylo v souladu s pravidly. V. Kaše ale na gólovou oslavu nečekal dlouho. Biroš hezkou uličkou ve vápně našel právě střídajícího útočníka, a ten levačkou otevřel skóre, 0:1! Hostům to netrvalo dlouho a šli do dvoubrankového vedení. Herout z hloubi pole vyslal za obranu Dobeše, který sice branku nevstřelil, ale míč se odrazil před prázdnou bránu ke střelci prvního gólu, který již podruhé rozvlnil síť, 0:2! Definitivní tečku přidal Pacák. Ten na hraně vápna obral o míč Vobořila, poslal obránce na druhou stranu a ranou o tyč uklidil míč do branky, 0:3! Na zvýšení stavu měl obrovskou šanci i druhý z bratrů Kašových, Jakub, ale při zakončení z hranice malého vápna trefil pouze brankáře Zemana.

Suchdol vstoupil výborně do jarní části a díky této dohrávce si zajistil aktuálně již 9 bodový náskok na čele tabulky. Dalším soupeřem bude Malešov. Duel, který může hodně napovědět o dalším vývoji sezóny.