Horní menu

Suchdol v poháru trápil Kutnou Horu až do samotného závěru!



Datum konání:
6.9.2023

POHÁR SKFS muži

Suchdol - Kutná Hora 0:2 (0:0)

Sestava: Čižinský - Dobeš, Volný, Böhm [K], Pacák (61' Zelenka), L. Laštovka (82' Liška), Herout (61' Gallistl), Šibrava (82' Zelený), Biroš, Vojáček, D. Laštovka (61' Pekař)

Článek Svoboda.info:
V prvním poločase se sice hosté snažili o kombinaci, první rušnou situaci ale měli domácí, když ve 2. min. po výběhu gólmana Dastycha a zmatku před kutnohorskou bránou Št. Šibrava poslal míč vedle. V dalších minutách se hrálo především mezi vápny, teprve ve 35. min. se Biroš probil kutnohorskou obranou, trefil ale jen gólmana Dastycha. Hosté první střelu na bránu vyslali až ve 40. min., kdy Lib. Křelina dlouhým pasem vysunul M. Exnera, jehož pohotovou ránu Čižinský vytáhl na roh.

Ve druhé půli Kutná Hora přece jen více zatlačila domácí, ti jí ale pozornou obranou příliš šancí dlouho nedopřáli. V 65. min. M. Exner pěknou ranou protáhl domácího gólmana Čižinského, který míč vytáhl skvělým zákrokem na roh. S přibývajícími minutami přibývaly i standardní situace pro Kutnou Horu, ovšem rozhodnutí o pohárovém postupu si Sparta nechala až do samotného závěru. V 85. min. M. Exner pěkně prostrčil míč Maškovi, který v jedné z mála šancí netrefil bránu, až v 87. min. nakopnutý míč přeskočil domácí obranu a M. Exner přehodil brankáře – 0:1. V nastaveném čase pečetil postup Sparty Němec, když se k němu odrazil trestný kop a on napálil míč k tyči – 0:2.

Suchdol napínal Kutnou Horu až do samotného závěru. „Hráli jsme dobře, hosté neměli ani tolik šancí,“ začal hodnotit zápas trenér Suchdola David Čižinský. „Možná jsme v první půli měli více šancí my,“ dodal a doplnil: „Chtěl jsem prostřídat, aby si zápas užili všichni, co byli na lavičce. Ke konci nám docházely i síly, nemáme kvalitu, co má Kutná Hora. Soupeř nás potrestal až na konci, možná to byla už únava, nedorozumění. Škoda gólů v závěru, které trochu kazí výsledek, ale sehráli jsme výborné utkání.“

„Protrápili jsme se k vítězství,“ konstatoval trenér Sparty Kutná Hora Milan Ujec. „Sice jsme byli po celý zápas lepší, rozdíl ve skóre by měl být ale daleko větší,“ upozornil a dodal: „Nevytvářeli jsme si šance, byli jsme pomalí, nebyli jsme důslední a vůbec rychlí. Zápas jsme spíše odchodili.“