Horní menu

Suchdol si vykopal postup do finále poháru



Datum konání:
24.5.2023

SELECT pohár OFS KH " O stříbrný míč"

Kutná Hora „B“/ Malín – Suchdol 0:3 (0:1) 

Branky: 8' a 46' Martin Biroš, 53' Lukáš Laštovka

Sestava: Čižinský - Dobeš, Volný, Gallistl, Zelený (64' D. Laštovka) – Herout ©, Pacák, Šibrava (75' Karásek) – Kruliš, L. Laštovka (75' V. Kaše), Biroš

Průběh utkání:
Domácí ze sdruženého týmu byli v úvodu utkání aktivnější a pokusili se hned o několik střeleckých pokusů zejména z dálky. Postupem času se hra vyrovnala a pomyslné misky vah se převážily na stranu Suchdola, čemuž výrazně pomohla i vstřelená branka. Po rohovém kopu na krátko si to Zelený namířil podél čáry do vápna. Míč ještě nacentroval na přední tyč, kde si ho našel Biroš a s nutnou dávkou štěstí ho dostal do branky, 0:1! Chvilku na to Suchdol mohl přidal i další trefu. L. laštovka mířil sám na brankáře, kterého ale nepřekonal. O pár minut později se situace opakovala, byť tentokrát to měl L. Laštovka již z velkého úhlu. Na konci prvního poločasu přišla ještě jedna velká šance. Biroš se ve vápně dokázal zorientovat a chtěl z úhlu překvapit brankáře, svou ránu však namířil pouze do tyče. Od té se míč odrazil a přistál Pacákovi na hlavě. Ten jen intuitivně míč namířil na branku, kde trefil obránce domácích.

Vstup do druhé půle hostům vyšel skvěle a prakticky z prvního závaru před brankou domácích zvýšili na 0:2. Nejlépe se ve vápně zorientoval Biroš, který si našel odražený míč. Následně se i domácí pokusili se zápasem něco udělat a alespoň ho zdramatizovat. Veškeré naděje však utnul L. Laštovka, kterého poslal do samotného úniku Zelený a on tak na potřetí již brankáře dokázal překonat, 0:3! Do konce utkání mohli ještě hráči Suchdola přidat několik branek, ať už Kruliš, Pacák nebo střídající D. Laštovka. Domácí brankář byl však proti. Zápas tak nakonec skončil tříbrankovým rozdílem, když ani snížení nedovolil výtečný obraný zákrok Biroše, který byl v tomto semifinálovém utkání opravdu všude.

Teď  už víme, že letos se Suchdol s pohárem kvůli Malínu loučit nebude a zopakuje si tak finálový duel. Tentokrát proti Červeným Janovicím, kterém porazili v druhém semifinále Zruč nad Sázavou 7:4.