Horní menu

Alespoň bod v závěru dokázal vystřelit Langr



Datum konání:
6.5.2023

Chotusice - Suchdol  1:1 (0:0)

Branka: 90' Jakub Langr

Sestava: Čižinský – Zelený (53' Zelenka), Volný, Dobeš, Biroš – Herout ©, Pacák, Kruliš – L. Laštovka (86' Gallistl) , Langr, Kohoutek (70' D. Laštovka)

Průběh utkání:
Při jednom z posledních letošních utkání v rámci soutěže přivítali letci z Chotusic doma Suchdol, který se už nemůže dočkat svého nového domova. Suchdol začal aktivně a svou aktivní kombinací byl nebezpečnější. Nejvážnější šance přišla zhruba ve 20', kdy Pacák vysunul L. Laštovku, který si to mířil sám na branku. Posléze míč ještě předložil Langrovi, ale ten už ho nestihl na hrací ploše, a tak se skóre neměnilo.

Ve druhém poločase nastal pro hosty šok. Po 5-ti odehraných minutách zůstal po kontaktu se Zeleným na zemi ležet Vítek a rozhodčí jasně ukázal na pokutový kop, který proměnil Churavý, 1:0. Dalších několik minut byla na hostech vidět značná nervozita. Přesto se z toho dokázali oklepat a hnali se za vyrovnáním. Letci, a zejména brankář Výborný, měli však dobře postavenou branku. Nejprve to zjistil zpoza vápna svou ranou Pacák. Následně konstrukci trefil i Herout a dorážka Kruliše skončila taktéž na tyči. Hosté tlačili do závěrečných minut, kdy na standardní situaci do brankoviště přiběhl i Čižinský. Krulišovi se však první centr příliš nepodařil a obrana ho hravě odvrátila. Ovšem Kruliš dostal šanci na reparát a jeho centr se snášel právě na hlavu Čižinského. Na poslední chvíli si však zakřičel Langr a již v nastaveném čase hlavou rozvlnil síť, 1:1!

 

Kutnohorský deník:
Trenér David Čižinský (Suchdol): „V zápase nám vázla kombinace a v posledních zápasech máme i problém se dostat do šancí. A když už se do šance dostaneme, tak se nám nedaří je proměňovat. A vzadu nejsme tak pevní jako na podzim.“

Trenér Ladislav Rajm (Chotusice): „V zápase byli herně lepší hosté, ale to bylo z jejich strany vše. Nám patřilo pouze asi dvacet minut na začátku druhého poločasu, kdy jsme po pěkné akci donutili hosty k penaltovém zákroku a následně šli do vedení 1:0. Měli jsme i šance ke zvýšení vedení, ale nastřelili jsme pouze tyčku a hosty dvakrát podržel skvělými zákroky gólman. Bohužel v závěru zápasu, kdy hosté stupňovali tlak ve snaze vyrovnat, po závaru v 90. minutě z rohu nastřelili tyčku a břevno a následně v 92. minutě z poslední standardky utkání hlavou vyrovnali. Je to škoda, třem bodům jsme byli hodně blízko. Podali jsme bojovný a zodpovědný výkon, za který jsme si minimálně bod zasloužili.“