Horní menu

Obrana Suchdola byla na Škrobáka krátká



Datum konání:
1.5.2023

Malešov - Suchdol 4:2 (2:1)

Branky: 39' Jakub Langr, 86' Michal Kruliš

Sestava: Čižinský – Liška (83' Kaše J.), Volný, Biroš, Zelený (83' D. Laštovka) – Herouc ©, Pacák, Kruliš – L. Laštovka (56' Zelenka), Langr, Kohoutek (60' Pekař)

Průběh utkání:
Suchdol nevstoupil do zápasu vůbec špatně. Hned v úvodu měl velkou šanci na kopačce Kruliš. Nejprve se Kohoutek proháčkoval obranou a posunul míč na Kruliše, ale toho vychytal domácí brankář. Následnou dorážu nedokázal do sítě uklidit ani L. Laštovka. Suchdol i na dále tlačil. Z dálky zkusil své štěstí nejprve Liška a po něm i Pacák, ale obě tyto rány dokázal na roh vyrazit brankář domácích Hromádka. Stav se tak změnil v 19'. Nákop na osamaconého Škorbáka u lajny vyšel na jedničku. Ten tak od poloviny hřiště mířil sám na branku. Obešel i vyběhnutého Čižinského a míč zasunul do prázdné branky, 1:0. Hostům se podařilo ještě v prvním poločase srovnat. Centr od Kohoutka ze strany hřiště propadl, i díky aktivnímu souboji Herouta, až k Langrovi, který míč uklidil do sítě, 1:1! Radost hostů trvala jen pár vteřin. Na centr ze strany si naskočil Kvíčala a lehkou tečí poslal míč nechytatelně za Čižnského záda, 2:1.

Suchdolu se nedala upřít snaha, nicméně ve finální fázi to nebylo ono. Malešov se již s 5-ti obránci zatáhl před vlastní vápno a dopředu využíval přímočarého Škorbáka, který svou rychlostí a důrazem byl noční můrou pro obránce hostů. V 65' přišel vypomoct s rozehrávkou Langr, ale bohužel přímo namazal Škrobákovi, který míč trefil ideálně a křižnou ranou přes celé vápno ho o tyč poslal do sítě, 3:1. O pár minut později bylo již definitivně rozhodnuto, Škorbák od poloviny hřiště přešel přes oba stopery a ve vápně míč předložil před prázdnou branku Menšíkovi, 4:1. Hosté v závěru trefili ještě tyč a v posledních minutách se díky teči ve zdi z přímeho kopu prosadil i Kruliš a korigoval na konečných 4:2!