Horní menu

Tříbodový vstup do jara



Datum konání:
25.3.2023

Nové Dvory - Suchdol 0:2 (0:1)

Branky: 26' Šimon Kohoutek, 70' Martin Biroš 

Sestava: Čižinský – Kaše, Böhm ©, Gallistl, Zelený – Herout, Biroš, Pacák – Kruliš, Kohoutek (64' Šibrava), L. Laštovka (70' Zelenka)

Průběh utkání: 
Suchdol v prvním jarním kole přijel na půdu Nových Dvorů, kde chtěl rozhodně bodovat a pokračovat tak v dobře rozehrané sezóně.
Od úvodních minut se to i dařilo a hosté byli aktivnější. Několik náznaků šancí ještě odvrátila obrana. Následně nebyl ani při svých dvou šancích úspěšný Pacák, a tak skóre zápasu otevřel Kohoutek. Ten dostal míč do otevřeného prostoru a byť trošku se štěstím, stejně míč nakonec skončil v brance, 0:1! Chvilku na to mohl zvýšit náskok Kruliš, ale nejprve trefil tyč a dorážku do sítě nepustil jeden z domácích obránců. 

Do druhé půle vstoupili hosté trošku vláčně a domácí z toho měli dvě velké šance. Nejprve se hnal na Čižinského Yuzhaninov, ale v poslední chvíli si míč příliš předkopl. O chvíli později se do podobné situace dostal Jenčík, ale toho dokázal hostující brankář vychytat. Když této nabídky nevyužili domácí, tak své vedení potvrdili hosté. Nejprve z přímého volného kopu trefil Zelený tyč a ani dorážka Biroše nedokázala dojít do brány. Nakonec se ale druhý jmenovaný přece jen dočkal. Po zpětné přihrávce od Šibravy dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě, 0:2. Suchdol si zbytek utkání už zkušeně pohlídal a domácí již do žádné šance nepustil. Naopak v samotném závěru ještě mohl trefu přidat Šibrava. Kruliš svůj průnik ze strany vyřešil přihrávkou pod sebe na Pacáka, proti kterému dobře vyběhl Štěpnička, a tak míč ještě posunul právě na Šibravu. Ten ale trefil pouze na čáře stojícího obránce, a tak se Suchdol po třetí v zápase neradoval.  

Hosté po dominantním výkonu zvítězili na půdě Nových Dvorů a posunuli se společně s Paběnicemi a Červenými Janovicemi na dělené první místo.

 

Kutnohorský deník:
Trenér David Čižinský (Suchdol): „Zasloužená výhra. Je jen škoda neproměněných šancí, kdy hrozilo, že domácí by mohli z ojedinělé akce zápas zdramatizovat. Trochu nám dělal problém terén, a proto jsme v některých pasážích zápasu nebyli tak přesní.“