Horní menu

Suchdol prohrál ve šlágru kola díky neproměněným šancím a vlastním chybám



Datum konání:
29.10.2022

Paběnice - Suchdol 3:2 (0:1)

Branky: 71' Jakub Langr, 77' Michal Kruliš

Sestava: Čižinský – Biroš, Volný, Gallistl, Zelenka (71' Zelený) – Herout, Böhm ©, Kruliš – Pacák, Langr, L. Laštovka (72' D. Laštovka)

Průběh utkání: 
Na těžkém, mokrém a místy více bahnitém než travnatém povrchu se sehrál šlágr 11. kola o špičku tabulky mezi domácími Paběnicemi a Suchdolem. Vstup do utkání se na nepříjemném povrchu vyvedl spíše hostům, kteří se dostali do první příležitosti. Po pasu za obranu se za míčem hnal Langr, ale nedokázal Nesládka překonat. Do další příležitosti se po centru Langra dostal hlavičkou Böhm, ale ta směřovala přímo doprostřed branky, kde stál připravený domácí brankář. Nesládka by v první půli zřejmě překonal Pacák po zpětné přihrávce od Biroše, ale na posledních chvíli se mu pod nohy vrhl jeden z obránců, který zablokoval jeho střelu. A tak se vedení ujali domácí. Centr od Fuksy skončil na hlavě Špičáka, který sice nadvakrát, ale míč nakonec za záda Čižinského dostal, 1:0.

Ve druhém poločase se stále jednalo o velký boj v prostředku hřiště. Diváci se dočkali více branek i sporných situací. Nejprve se hosté dožadovali penalty, když si míč předkopl Biroš podél brankáře a po souboji následně zůstal ležet na trávníku, gesto hlavního sudího však bylo jasné „hrajte dál“. Suchdol se i nadále snažil na těžkém povrchu hrát fotbal, což se mu stalo osudným v 60'. Špatnou rozehrávku vystihli hráči domácích a Špičák tak postupoval sám na brankáře, 2:0. Následně bylo pro hosty ještě hůř. Po faulu Volného na unikajícího Výborného totiž hlavní sudí Uher sáhl rovnou pro červenou kartu a hosté tak dohrávali v 10 mužích. Tento okamžik je však semkl a snažili se i nadále se zápasem něco udělat. Nakonec se i dočkali. Přímý volný kop od Kruliše dokázal zastavit na čáře Špičák, ale míč se dokutálel pouze k Langrovi, který ho napálil do branky, 2:1! I Paběnice musely zápas dohrávat v početním oslabení. Po faulu na Pacáka se totiž po druhé žluté kartě do kabin pakoval domácí Čáp. Následný přímý volný kop od Kruliš si Nesládek nakonec „hodil“ sám do branky, 2:2! Diváci, kteří odešli dříve na oběd mohli litovat, jelikož závěr byl velmi dramatický. Nejprve Suchdol opět doplatil na to, že chtěl hrát fotbal. Biroš si špatně převzal míč, což vystihli hráči domácích a Tyle poslal domácí opět do vedení, 3:2. V posledních vteřinách zápasu chtěl Biroš svou chybu napravit. Proháčkoval se mezi obránci a z úrovně penalty napálil míč na branku, ten domácí Nesládek dokázal pouze vyrazit k dobíhajícímu D. Laštovkovi, který ho poslal do branky. Radost hostů se však rychle změnila ve vztek, jelikož čárový rozhodčí posoudil situaci jako ofsajd a vyrovnání se tak nekonalo.

Suchdol tak letos poprvé ze zápasu odchází jako poražený.

 

Článek Svoboda.info zde

Záznam zápasu OFSKH TV zde