Horní menu

Čižinský chytl penaltu, následně Suchdol udeřil 2x hlavou



Datum konání:
22.10.2022

Církvice - Suchdol 0:2 (0:1)

Branky: 41' Lukáš Laštovka, 86' Šimon Kohoutek

Sestava: Čižinský – Biroš, Volný, Gallistl, Zelenka – Herout, Böhm ©, Kruliš – Pacák (73' D. Laštovka), Langr (88' Zelený), L. Laštovka (77' Kohoutek)

Průběh utkání: 
Hosté do utkání nevstoupili vůbec dobře. Už v první minutě měl velkou příležitost domácí Vocl, ke kterému se po několika odrazech dostal míč, Čižinský však tento závar dokázal vyrazit na roh. Další obrovskou šanci měl kapitán domácích Volenec, který se po pádu v pokutovém území sám postavil k rozehrání penalty. Avšak se ukázalo nepsané pravidlo: faulovaný hráč by penaltu zahrávat neměl. Čižinský dokázal vystihnout směr a ránu vyrazil. Jako by tato situace hosty nakopla a již začaly být v zápase dominantním mužstvem. Několik závarů ve vápně ale brankou neskončilo. Ještě před odchodem do kabin se fanoušci gólu přece jen dočkali. Krulišova rána sice skončila pouze na břevně, míč se však odrazil k volnému L. Laštovkovi a ten prudkou hlavičkou míč poslal do branky, 0:1!

Již od úvodu druhé poloviny byli hosté dominantnějším týmem a domácí spíše trápili z rychlých a přímočarých protiútoků, chyběla jim však přesnost ve finální fázi. Do velké šance se tak za hosty postupně dostával L. Laštovka i Langr, ale oba vychytal domácí Foršt. Toho dokázal ranou z dálky překonat Pacák, ale jeho střelu zase zastavila tyč. Hosté tak definitivně zápas rozhodli v posledních minutách, kdy si na centr Kruliše naskočil střídající Kohoutek a hlavou míč poslal do sítě, 0:2! Domácí mohli ještě v závěru skóre alespoň korigovat, proti byl však Čižinský, který v závěru předvedl ještě jeden skvělý zákrok.

Suchdol tak nadále drží první místo a ještě neztratil ani bod. Nyní ho čekají Paběnice, které letos překonaly pouze Červené Janovice, a tak se očekává tvrdá bitva o čelo tabulky.