Horní menu

Suchdol letos poprvé inkasoval jako první, zápas ale zvládl otočit ještě v prvním poločase



Datum konání:
8.10.2022

Chotusice - Suchdol 1:3 (1:2)

Branky: 17' a 67' Martin Biroš, 27' Lukáš Laštovka

Sestava: Čižinský – Dobeš, Volný, Gallistl, Zelenka – Herout ©, Kruliš, Biroš – Pacák (64' D. Laštovka), Langr, L. Laštovka (72' Kohoutek)

Průběh utkání: 
Suchdol pokračoval ve své šňůře venkovních výjezdů. V Chotusicích však poprvé v letošní sezóně inkasoval jako první. Již v 5' totiž Čižinský špatně rozehrál a Vančura mu okamžitě vrátil míč do šibenice, 1:0. Suchdol ale přišel rychle s odpovědí. Gallistl našel přihrávkou „šajtlí“ za obranou Biroše, ten si nejprve obhodil brankáře a následně nechal na malém vápně ve skluzu projet i jednoho z obránců. Míč pak s klidem uklidil do prázdné branky, 1:1!  Další trefu přidal L. Laštovka, který si poradil s dvojicí obránců a míč křížem přes vápno poslal do šibenice, 1:2! Šance hostů se i na dále kupily. Po pěkné individuální akci Pacáka se ve vápně dostal k zakončení Zelenka, ale nedokázal přesně zamířit a míč skončil pouze v rukavicích brankáře Výborného. Další šanci měl Langr, který po průniku Biroše do šestnáctky a zpětné přihrávce byl sám na úrovní penalty, ale jeho pokus dokázal reflexivně Výborný vyrazit.

Ve druhém poločase už to byl zejména boj mezi vápny. Hosté se snažili držet míč a domácí tak meli větší závary hlavně díky nepřesnostem v rozehrávce. Přesto poslední slovo měli hosté. Kruliš si vzal míč na půlce a obešel hned tři obránce. Poté ho posunul ve vápně na Biroše, který měl už snadnou úlohu a podél brankáře ho poslal do sítě, 1:3! Suchdol zbytek utkání pak dohrál již v klidu s míčem na vlastních kopačkách a dostal se tak do čela tabulky.