Horní menu

Dorostenci vstoupili do nové sezóny úspěšně



Datum konání:
20.8.2022

Radim-Suchdol 1:2 (0:0)

Branky: 51ˈ Štěpán Petrus, 80ˈ Petr Marhan

Sestava: Hýbl – T. Loužil (45. Marek), Marhan, Dobeš©, Laštovka – Oberreiter (F.Šibrava), Karásek, Šibrava, Petrus – Koldinský, Kmoch (60. Procházka)

Stejně jako každý rok prošel po minulé sezóně tým dorostu velkou proměnou. Několik klíčových hráčů už v něm z věkových důvodů pokračovat nemůže. Nastupují ale zase noví kluci a musíme doufat, že své předchůdce dokážou nahradit nebo dokonce i překonat. Podle losu prvního kola měl Suchdol hrát doma s Radimí. Po dohodě se soupeřem ale došlo k výměně pořadatelství, protože v Radimi byl v sobotu 20.8. slavnostně otevřen nový areál a právě naši dorostenci na něm měli odehrát první zápas.

Od začátku se hrál poměrně svižný fotbal, oba týmy se snažily útočit, ale chyběla jim přesnost a proto si nedovedly vypracovat větší šance. Až ke konci prvního poločasu se do dvou nebezpečných situací dostali domácí. Naštěstí pro Suchdol ale branku netrefili. Po přestávce začali hosté lépe a za svoji aktivitu byli odměněni málo vídaným gólem Petruse přímo z rohového kopu. Hráči Viktorie potom působili poněkud otřeseně, ale za chvíli se vzpamatovali a usilovali o vyrovnání. Nastřelili tyč a kdo viděl následnou dorážku, asi ještě teď nechápe, jak je možné, že neskončila gólem. Zanedlouho potom rozhodčí posoudil souboj v našem pokutovém území jako faul a Kuchař z penalty vyrovnal. Po nedostatečně potrestaném brutálním faulu jednoho domácího hráče na Oberreitera se na hřiště dostala nervozita a nedovolených zákroků z obou stran přibývalo. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodla znovu standardní situace – na rohový kop si k zadní tyčí naběhl Marhan a nádherně pod břevno zavěsil. Skóre se pak ještě mohlo několikrát měnit: Suchdolští se opět po rohových kopech několikrát dostali k nebezpečnému zakončení, ale na druhé straně je několika skvělými zákroky podržel brankář Hýbl. V dramatických závěrečných minutách tak hosté těsné vedení udrželi a odvezli si 3 body.