Horní menu

První jarní vítězství



Datum konání:
3.4.2022

Suchdol-Ostředek/Sázava 5:1 (3:1)

Branky: 10‘ Oberreiter, 18‘ Králík, 30‘ Kohoutek, 47‘ Kaše, 80‘ Kruliš

Sestava: Hýbl – Liška, Marhan, Dobeš, Laštovka (46. Král)– Kohoutek (59. Koldinský), Králík, Kruliš, Karásek – Oberreiter (63. Bělohlávek), Kaše

Příležitost napravit úvodní zaváhání dostali naši dorostenci v prvním domácím zápase proti spojenému týmu Ostředku a Sázavy. Začátek ale mnoho optimismu nevzbuzoval. Snad hned v první minutě běžel po přihrávce za obranu útočník hostů sám na naši branku, ale naštěstí nedokázal zakončit. Protože tohle upozornění, že zápas už začal, nestačilo, v 9. minutě Suchdol po nedobře odvráceném rohu prohrával. Naši kluci ale odpověděli tím nejlepším možným způsobem. Okamžitě po rozehrání se na levém křídle Kaše dostal k centru a Oberreiter míč uklidil do branky. Hra byla potom vyrovnaná, útoky se střídaly na obou stranách. Soupeř sice několikrát zahrozil, ale góly střílel domácí Suchdol. V 18. minutě Králík krásně umístěnou táhlou střelou zpoza vápna otočil skóre. Za dalších dvanáct minut znovu na levé straně zabojoval Kaše a po jeho druhé asistenci poslal Kohoutek míč pěkně do šibenice. Za stavu 3:1 rozhodčí ukončil první poločas.

Pokud hosté do druhé půle vstupovali se záměrem utkání ještě zdramatizovat, jejich plán se rychle zhroutil. Ve 47. minutě se Suchdolu povedla pohledná akce po pravé straně, Kohoutek přihrával a Kaše ke dvěma asistencím přidal i gól. O vítězi tak bylo rozhodnuto a zápas se víceméně jen dohrával. Tempo hry pokleslo. Hosté ve druhém poločase už moc nebezpeční nebyli a víc než hře se věnovali komentování rozhodčího. Suchdol si v poklidu hlídal vedení, které ještě deset minut před koncem zvýšil dalším hezkým gólem po samostatné akci Kruliš. Výrazné vítězství a pět krásných branek nás může těšit. Na druhé straně je ale potřeba si přiznat, že výsledek obrazu hry úplně neodpovídá a že naši hráči byli tentokrát hodně produktivní. Doufejme, že si to přenesou i do dalších zápasů.