Horní menu

Neúspěšný vstup dorostenců do jara



Datum konání:
26.3.2022

Ostrá/Lysá - Suchdol  4:2 (0:1)

Branky: 10‘ 90' Dobeš

Asistence : Karásek 2

Sestava: Hýbl – Liška, Marhan, Dobeš, Laštovka – Oberreiter, Kohoutek, Králík, Karásek – Koldinský (66. Bělohlávek), Kaše

Po nekonečně dlouhé zimní pauze jsme se konečně dočkali prvního jarního kola. V krásném jarním dopoledni nás los poslal do Ostré. Suchdol zápas nezačal špatně, snažil  se o útočný fotbal a po jedné standardní situaci se díky důrazu Dobeše dostal i do vedení. Pak se ale obraz hry začal měnit. Domácí se víc tlačili do útoku a nám hodně vázla souhra. Důsledkem byl narůstající tlak Ostré. Naštěstí pro nás se ale ani jejím hráčům ve finální fázi moc nevedlo a tak kromě jedné velké šance, kdy nás podržel brankář Hýbl, naši branku neohrozili. Do kabin se tak šlo za našeho  jednobrankového vedení.

I do druhého poločasu naši hráči vstoupili docela aktivně a po jedné konečně povedené kombinaci si vypracovali i stoprocentní brankovou příležitost. Bohužel zůstala neproměněna a za malou chvilku následoval trest. Poté, co naši hráči nedokázali odvrátit centr do vápna, míč se dostal k nejnebezpečnějšímu hráči domácí, který si s ním věděl rady a vyrovnal. A protože jedno varování nestačilo, po velmi podobné situaci za několik dalších minut už Ostrá vedla. Tento stav Suchdol znovu trochu probudil. Zlepšený pohyb vedl k územní převaze, víc jsme se dostávali před branku soupeře a k vyrovnání nebylo daleko. Tím se ale zároveň domácím otevíral prostor pro rychlé protiútoky a po jednom z nich přišel třetí gól v brance Suchdola. Bylo sympatické, že ani potom jsme se nevzdali a snížení Dobeše ještě dalo naději. Tu ale vzápětí definitivně utnul další přímočarý a dobře zakončený brejk, který potvrdil nakonec asi zasloužené vítězství domácí Ostré.