Horní menu

Suchdolští doplatili na špatnou koncovku



Datum konání:
14.8.2021

Suchdol - TJ Kunice 0:3 (0:2)

Branky : 35' Ševčík, 36' Al Obaid, 82' Skála

Sestava: Čižinský – Langmajer, Volný, Herout, Zelený (79´D. Laštovka) – Biroš (73´Pekař), Böhm ©, Pacák, Kruliš (58´J.Kaše) – Oberreiter (61´Zelenka), Semrád

 

Zápas: Dlouho očekávaný den a opět spuštění mistrovských zápasu je tu. A na Suchdol hned v prvním kolem čekali TJ Kunice, tedy soupeř z horních pater loňské sezóny. Na domácích byla v úvodních minutách vidět nervozita a chvilku trvalo než se ve hře srovnali, hosté však toho nedokázali využít. Největší šanci měli po čtvrt hodině hry, když domácí Langmajer nechtěně namazal Zderadičkovi, který sám před Čižinským nedokázal míč uklidit do branky. Domácí ale se mohli dostat na koně díky známému pravidlu „nedáš, dostaneš“, protože po následném odkopu Zeleného šel na branku sám Kruliš, který ale také nedokázal brankáře prostřelit. Od této situace převzali otěže zápasu domácí. Do další šance se dostal Biroš, po rychlém přechodu a centru od Kruliše, ale nedokázal míč ve finální fázi ideálně zpracovat. O chvilku si oba aktéři situaci vyměnili, Biroš dával míč do vápna, ale Kruliš zaváhání brankáře nedokázal využít. Následně pak měl dvě polo šance Oberreiter. Nejprve po přihrávce od Biroše se mu nepodařilo lépe zpracovat míč a následně po centru od Zeleného se nedokázal lépe zorientovat a zakončit. Co se nepodařilo domácím se podařilo hostům.  Dlouhý nákop od brankáře si domácí špatně obsadili prostor, z čehož vyplul Ševčík a prostřelil Čižinského, 0:1. Minutu na to bylo pro domácí ještě hůř. Böhm na ose hřiště nedokázal míč posunout ke spoluhráči, čehož využili hosté a Al Obaid tak zvýšil na 0:2. Domácí přesto měli do poločasu obrovskou šanci na snížení. Po faulu ve vápně na Biroše byl nařízen pokutový kop, jenž ale Semrád nedokázal využít a jeho pokus brankář vyrazil.

Druhý poločas již tolik fotbalovosti nenabídl, domácím postupně docházeli síly a nakopávané míče nedokázali ve předu lépe podržet za zmínku stojí šance Biroše, který ale po kličce na střed svou ranou netrefil branku. Hosté tak v samotném závěru definitivně rozhodli. Rohový kop Čižinský sice vyrazil, ale vrácený míč po několika odrazech nakonec do sítě dostal Skála, 0:3.

Domácí tak nevstoupili do nového ročníku ideálně a prohrávají 0:3. V dalším kole je čeká cesta do Úval, kde budou chtít favorita potrápit a přivést nějaký ten bod.

 

 

S Čížou na slovíčko: Z naší strany to v prvním poločase nebylo vůbec špatné. Měli jsme šance, tento zápas byl o zkušenosti v útoku a hře ve vápnech. My jsme góly nedali, neproměnili šance, ani penaltu. Hosté ze tří příležitostí dali po našich dvou chybách dva góly v průběhu dvou minut. Ve druhém poločasu jsme začali tlačit, ale potom nám došly síly a v závěru dostali třetí gól ze standardní situace. Kunice mají zkušený tým. Vydali jsme se, klukům nemůžu snahu upřít, hosté byli kvalitnější ve vápnech.“