Horní menu

Bojovné derby v pohárovém kole



Datum konání:
8.8.2021

O Stříbrný míč (Pohár OFS KH)

1.kolo

Miskovice – Suchdol B  4:3p (penalty 5:4)

Branky: 3‘ Pekař, 28‘ 70‘ D.Laštovka

Sestava : Hanzl – Herout, Hietenbal (46‘ Langmajer), Volný, J.Kaše, V.Kaše, Koten, D.Laštovka, Liška, Mareš (Čižinský), Pekař

Zápas: Suchdolu byl v prvním kole nalosován soupeř „přes kopec“ Miskovice. Řada hráčů i fanoušků se tak mohla těšit na derby se vším všudy. Díky přestavbě a otevření kabin a hospody se utkání přesunulo do Miskovic, což znamenalo, že na úzkém hřišti se bude hned od úvodních minut jednat o velice bojovné utkání plné osobních soubojů, ve kterých centimetry a kila byly výhodou na straně domácích.

 

Hosté ale zvládli na domácí vlétnout skvěle a už ve 3 minutě rozvlnili poprvé síť. Mareš vysunul za obranu V. Kaše a ten zpětnou přihrávkou nabídl gólovou situaci Pekaří, který nepohrdnul, 0:1. Pár minut na to se do vápna probíjel Mareš, kterého zastavil nedovoleně jeden z obránců domácích, že se má jednat o pokutový kop bylo jasné všem na hřišti, jediný kdo byl opačného názoru byl však hlavní sudí Šnábl. Domácí se pak vyrovnali hrou a nakonec i výsledkem, centr ze strany propadl až k Bachtíkovi, který se opřel do míče a procpal ho až za záda Hanzla, 1:1. Netrvalo dlouho a hosté šli opět do vedení, ve vápně Krejza doslova zalehl Mareše, což už hlavní sudí ignorovat nemohl, míč si postavil Laštovka a s přehledem ze značky pokutového puntíku proměnil, 1:2. Do poločasu však domácí opět využili zaváhání suchdolské obranu. Opět to byl propadnutý míč na zadní tyč, na který nedokázala obrana zareagovat a Kopecký tak mohl srovnat do odkryté branky, 2:2.

 

Ani v druhém poločase se fanoušci nenudili a emoce jak v publiku tak na hřišti byli cítit. V 55 minutě se Miskovice dostali poprvé do vedení, když se Štěpán objevil zcela sám za obranou hostů a podél Hanzla poslal míč do sítě, 3:2. Hodné emocí následně vzbudil i Vilimovský, když si uprostřed hřiště došlápl na Mareše, který po jeho nevybíravém zákroku musel hřiště s bolestivou grimasou opustit. Od dalšího gólu pak hosty zachránil Hanzl, který nadvakrát vychytal bývalého stopera Suchdolských Michala Kruliše. Hosté tak díky pravidlu „nedáš dostaneš“ se dostali ke srovnání, Čižinského centr našel Pekaře, jehož hlavičku do branky dostal kapitán D. Laštovka, 3:3. Když ani závěrečný tlak hostů gól nepřinesl, o postupu tak museli rozhodnout penalty.

jediným nešťastným střelcem se na straně hostů se tak stal dvou brankový kapitán D. Laštovka. A vzhledem k tomu, že na straně domácích se nikdo nemýlil, v tomto derby vítězí a postupují do dalšího kola domácí Miskovice.

 

Hráč zápasu dle fanoušků: Tomáš Pekař – krajní záložník v dresu Suchdolu podal výborný výkon, nejen že první branku sám vstřelil, ale zároveň asistoval i u srovnávací trefy. Celý zápas dokázal zaměstnávat levou obranu domácích, plnit si zodpovědně obrané úkoly a vyhrát nejeden osobní souboj. 

 

Čížova poznámka:  "Hřiště nás limitovalo, vyhověli jsme ale domácím, kteří chtěli hrát doma. Nám toto hřiště nevyhovuje, u nás by to bylo lepší. Do hry se zapojila spousta dalších mladých kluků, bojovali a aspoň ví, co je dospělý fotbal. Penalty k tomu patří, někteří se dostali trochu pod tlak. Je to dobrá zkušenost,"