Horní menu

Finále poháru OFS



Datum konání:
5.6.2019

Pohár OFS: Malín - Suchdol 1:0 (1:0)

Malín: Lhoták - Štoček, Čížek, Novotný (75' Vokoun), Málek, Mukařovský, Vojtíšek M., Vodička, Rathauz, Dytrych, Vojtíšek O. (71' Jeřábek)

Suchdol: Čižinský - Gallistl, Volný, Dolejš, Zelenka (65' Vančura) - Herout - Zelený (65' Langmajer), Böhm, Biroš, Laštovka L. - Langr

Na stadionu Kutné Hory v Lorci se o zisk trofeje v pohárovém utkání utkali Suchdol a Malín. Suchdol se do finále dostal přes Horušice, Nové Dvory a Zbýšov. Malínská cesta byla Červené Janovice, Miskovice a Vrdy B. Ani jeden z týmů neměl k dispozici všechny hráč. Na straně Suchdolu chyběl Pacák a na straně druhé pak T. Vojtíšek, Martínek a Antoš.

Utkání začalo dobře pro suchdolské hráče, kteří se hned ujali tempa hry a malínské zatlačili na jejich polovinu hřiště. Do první šance se dostal Zelený, který si skvěle poradil s obránci, ale jeho ránu na přední tyč vyrazil brankář. Následně se po lajně protáhl Zelený, odcentroval na Langra, který měl míč na dlouho nohu a nedokázal ho tak zasunout do prázdné branky. V další šanci byl tentokrát L. Laštovka . Dovolil si kličku na vápně a jeho ránu škrtal brankář na tyč. Malín se tak do první šance dostal až po půl hodině hry. Po autovém vhazování míč propadl a za pomocí dvou odrazů se dostal až k Dytrychovi, který se nemýlil a otevřel skóre utkání, 1:0. Suchdol mohl odpověď po rohovém kopu. Brankář Malína míč podskočil, ale na zadní tyči ho Biroš nedokázal dotlačit do branky. 

V druhé polovině začali malínští více držet balón, ale vedlo to pouze k Mukařovského střele z dálky, která šla mimo. A tak postupem času Suchdol více a více zavíral Malín před jejich pokutovém území, však žádná šance z toho nebyla. Přesto za zmínku stojí Birošova střela za vápnem, proti které vytasil dobrý zákrok Lhoták. V samotném závěru se přece jen Suchdol mohl dočkat. Střídající Vančura nejprve po centru Herouta hlavou netrefil branku a o pár minut později měl ten samý hráč, tentokrát na noze, srovnání, ale míč šel těsně vedle. Malín tak dokázal dát Suchdolu lekci z produktivity a díky jediné pořádné šanci, tak mohli pozvednout nad hlavu pohár pro vítěze.  

 

Fotogalerie zde...