Horní menu

Deštivý střet před branami finále



Datum konání:
15.5.2019

Pohár OFS: Zbýšov - Suchdol 1:2np (1:0)

Branka: 48' Jakub Langr

Zbýšov: Radil O. - Jukl, Králík, Sobotka J. (73' Tvrdý), Sobotka L., Radil V., Vebr, Škodák, Šemík, Čáp, Bilinkiewicz

Suchdol: Čižinský - Procházka, Volný, Dolejš, Zelenka - Herout (22' Gallistl) - Biroš, Böhm, Pacák, Laštovka L. (73' Zelený) - Langr

V týdnu nás čekalo semifinále poháru, když Suchdol přijel na půdu letošního překvapení, Zbýšovu. Domácí začali fantasticky. Hned z prvního nákopu míč propadl a útočník domácích dokázal přelobovat Čižinského, 1:0. Hostům se naprosto nedařilo hrát jejich hru, mokrý terén tento fakt ještě více komplikoval. Další komplikace nastala, když hřiště musel opustit kvůli zranění Herout, kterého nahradil Gallistl. Hosté se do „šancí“ dostávali spíše po standardních situacích. V jedné z nich nedokázal Pacák překonat zeď a při možnosti na reparát se příliš nepolepšil. Přesto měl Suchdol příležitost na srovnání. L. Laštovka se prosmýkl po pravé straně a předložil míč před branku, kde se ho snažil ve skluzu Pacák zasunout do prázdné brány, ale těsně minul. 

Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji a z části se to začalo podobat jejich hře. Vyústilo to ve srovnávací branku. Po ose Pacák, Böhm, Gallistl a L. Laštovka se míč dostal až k Langrovi, který ho uklidil do prázdné brány, 1:1. Že zápas příliš fotbalové krásy nenabídl přináší i fakt, že hra byla hodně rozkouskovaná a na šance to byl velice chudý zápas. Strhnout postup na svou stranu mohli nejprve suchdolští. Biroš se dokázal na pravé straně uvolnit, míč předložil Pacákovi, který stál sám před brankářem, ale i přesto ještě balón posunul na Zeleného, který střílel do prázdné branky, jenže jeho ránu vyrazil dobíhající obránce. V samotném závěru se Zbýšov dostal z levé strany do úniku, ale Čižinský se dokázal roztáhnout a zamezit tak útočníkovi skórovat.

O postupujícím musely rozhodnout penalty. Za Zbýšov se mýlili hned dva střelci. Naopak za suchdolské branku netrefil pouze jeden, a tak Suchdol zvládl postoupit do finále. To se uskuteční 5. června a soupeřem bude Malín, který si poradil ve Vrdech 1:3.

 

Fotogalerie zde...