Horní menu

Gesto FAIR PLAY Martina Biroše



Datum konání:
28.10.2017
SEDLEC

3 : 2

SUCHDOL
43' a 92' Gono

np

25' a 72' Biroš

 

Suchdol: Černohlávek - Král, Volný, Čižinský, Březina - Laštovka L. (77' Zelený), Pacák, Böhm, Biroš - Herout (83' Suntych) - Langr

Sedlec: Dostál (13' Fitzbauer) - Kožnar, Kubec, Kořínek, Brabec, Košátko, Vavřina (60' Koriťák), Tvrdý, Gono, Spáčil Jakub (46' Vrba), Spáčil Jan

 

PRŮBĚH ZÁPASU 

Zápas začal nešťastnou shodou náhod. V 9‘ ve vápně domácí brankář nechtěně rukama podrazil Biroše a rozhodčí odpískal pokutový kop. Při tomto zákroku si Dostál vyhodil rameno a musel střídat. Na jeho místo nastoupil útočník Václav Fitzbauer. Ve stejnou dobu přišel k rozhodčímu Martin Biroš a řekl mu, aby penaltu odvolal, jelikož ke kontaktu na jeho osobu došlo až po odehrání míče do zámezí. Utkání dále pokračovalo v normálním tempu. V 15‘ Böhm nahrával Laštovkovi L.. Ten běžel z půlky hřiště s míčem a centroval do vápna na Langra – tomu k zakončení chyběl krok. Sebevědomí si suchdolští hráči zvedli po přihrávce Langra na Biroše, který si nejdříve míč ukopl, ale následně ho stihl doběhnout a umístil ho k pravé tyči, 0:1. Šanci na vyrovnání měli domácí po rohovém kopu, ale Černohlávek svým skvělým zákrokem u přední tyče jejich snahu překazil. Roh na suchdolské straně kopal Pacák. Balón nedoletěl ani k přední tyči Fitzbauerovy brány, přesto se Čižinský pokusil zakončit. Jeho rána ale letěla vysoko nad branku. Navýšit skóre mohl Böhm, když v kruhu vybojoval míč a běžel s ním do vápna. Bohužel pálil pouze vedle. Ve 43‘ po chybě Volného u lajny přišlo vyrovnání. Gono vystřelil ve vápně, Herout chtěl balón tělem vytlačit pryč, ale nešťastně ho nasměroval Černohlávkovi do brány, 1:1. Na konci poločasu měl ještě šanci Laštovka L., ale střelu z ostrého úhlu mu Fitzbauer vykopl.

Druhý poločas začal trestnými kopy na obou stranách. Velkou šanci na změnu skóre překazil Fitzbauer Langrovi, když vychytal jeho ránu k levé tyči. Příležitost na vedení dal domácím Čižinský, když u lajny špatně zpracoval balón. Černohlávek katastrofu zachraňoval na poslední chvíli, když míč odkopl do autu. Nádherný gól vstřelil Biroš, když si po trestném kopu Pacáka našel balón a v otočce ho poslal k levé tyči, 1:2. V nastaveném čase udělal Zelený ohromnou chybu. Krok před suchdolským vápnem se držel s protihráčem a rozhodčí odpískal trestný kop pro Sedlec. K němu se postavil Gono a poslal míč přes zeď do pravé šibenice, 2:2.

Penaltový rozstřel – všichni zúčastnění pokutový kop proměnili až na Čižinského, kterého Václav Fitzbauer vychytal – díky tomuto zákroku si jeho tým vzal dva body.

 

SUCHDOLSKÝ HRÁČ UTKÁNÍ

Martin Biroš
Předvedl, jak by se měl zachovat každý hráč v situaci, která nastala v dnešním zápase. Byl jediným suchdolským gólovým střelcem. 
 

OHLASY TRENÉRA

D. Čižinský: "Myslím, že jsme sehráli dost nešťastné utkání. Byli jsme lepším týmem, ale neproměnili jsme šance a dopustili se chyb, které domácí potrestali. Zatím nemáme takovou kvalitu, abychom byli efektivnější a dokázali dovést utkání do vítězného konce."

 

FOTOGALERIE