Horní menu

Suchdol držel remízu do poslední minuty, nakonec rozhodly penalty



Datum konání:
1.4.2017

SEDLEC

2 : 2

SUCHDOL

55' Mrštík Pavel

76' Volenec

np 3:2 

 22' a 80' Volný (PK)

 

Sedlec: Dostál - Fitzbauer (34' Kožnar), Hejný, Kolda (46' Košátko), Vavřina (29' Mrštík Petr), Volenec, Culek (47' Spáčil), Brabec, Mrštík Pavel (85' Koriťák), Hvězda, Gono

Suchdol: Černohlávek - Volný, Kuthan (67' Král), Brudný, Dolejš - Zelený (67' Laštovka), Böhm, Pacák, Vašíček (72' Suntych) - Čižinský, Langr

 

PRŮBĚH ZÁPASU 

Zápas se hrál na velice tvrdém povrchu, kdy pro oba týmy bylo velice složité pracovat s míčem, a tak se od úvodu hrála spíše nakopávaná. Přesto se suchdolští už v 7' dostali k šanci. Langr dobře střílel, brankář domácích vyrazil míč a Böhm nedokázal trefit odkrytý prostor. Další akce hostí byla po nedorozumění obránce s brankářem. Z té se snažil těžit Vašíček, ale na brankové čáře zasáhl pouze obránce domácích, a tak se kopal roh. K němu se postavil Pacák a jeho centr zasáhl až rukou hráč Sedlic, po čemž rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se postavil Volný a s klidem ho proměnil, 0:1. Suchdol domácí i na dále tlačil. Z trestného kopu mohl zvýšit Pacák, ale jeho rána letěla kousek nad. Na druhé straně se dostal do šance Culek, který šel sám na brankáře, avšak před gólem hosty zachránil Brudný. Další akci měl Suchdol po skvělém individuálním průniku Čižinského, který zakončil přesnou přihrávkou na vápno, Böhm ukázal, že mu gól není přán a jeho střela se nevešla mezi tyče. Poločas končil rohem hostí, kdy Čižinského ránu gólman domácích jen tak tak chytil.

Ve druhém poločase Sedlec prostřídal několik hráčů a na hře to bylo znát. V 55' zahrávali domácí roh, po jehož závaru nakonec dokázal uklidit míč do branky Mrštík Pavel, 1:1. Suchdol se mohl po chvíli vrátit zpět do vedení. Na půlce hřiště si aut našel Pacák, který šajtlí prostrčil míč za obranu, kde byl v dobré pozici Vašíček, ten chtěl ještě přihrávat a vyšperkovat akci, ale nakonec na míč nikdo nedosáhl. O pár minut později se k balónu dostal opět Pacák, který otočil hru na Böhma. Ten šel sám ze strany, před dotírajícím obráncem stihl udělat kličku a na jeho dobře umístěnou střelu skvěle zareagoval brankář. V 76' za vápnem vystřelil Volenec, jehož rána po špatném terénu propadla Černohlávkovi pod tělem a míč skončil v síti, 2:1. O dvě minuty později bylo všechno jinak. Dlouhý centr si našel Langr a pádil s ním do vápna, ve kterém šel do souboje s obráncem. Brankář domácích chtěl mít míč ve svém držení, avšak při jeho snaze dostat balón do rukavic, kopl nešikovně ležícího Langra do hlavy. Rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu se opět postavil Volný, který ukázal, že umí zachovat ledový klid a penaltu s přehledem proměnil, 2:2. Poslední šanci zápasu měli domácí, kdy po skvěle zahraném rohu od Gona letěl míč přímo do branky, avšak jeho střelu odvrátil Čižinský hlavou pryč. Zápas tak skončil 2:2 a šlo se na penalty.

Penaltový rozstřel se hrál dlouho. Střelci se nemýlili, a když konečně Černohlávek vychytal hráče Sedlic a Suntych mohl rozhodnout, nezvládl tíhu okamžiku a branku úplně přestřelil. Po 16-té sérii nakonec urvali druhý bod domácí, jelikož Dostál vychytal Pacáka.

 

KLÍČOVÝ MOMENT

Dva góly ze dvou penalt.

 

SUCHDOLSKÝ HRÁČ UTKÁNÍ

Volný Milan

Výborný obránce, dnes dal čtyři penalty. Je to chlap jak hora a skvělý hlavičkář, který se nezalekne žádného souboje.

 

OHLASY TRENÉRA

D. Čižinský: "Myslím, že jsme v Sedlicích na těžkém terénu začali dobře. Hodně jsme domácí překvapili a vytvářeli si šance, oni se k ničemu nedostali. Škoda, že jsme nedali nějaké šance. Pořád nedáváme góly, i když ty šance máme. Je to prostě v té koncovce. Čekáme na zápas, kdy se konečně prosadíme, ale už jen to, že máme šance, je malé pozitivum. Ve druhém poločase Sedlec zjednodušil hru a nakopávali to, tím nás dostaly pod tlak, kdy jsme udělali dvě chyby, které potrestaly. Myslím, že je správné, že jsme to nevzdali a nakonec odměna, penalta na 2:2 byla dobrá. Škoda penalt, ale to je loterie."

 

FOTOGALERIE