Horní menu

Suchdol prohrál své první mistrovské utkání



Datum konání:
25.3.2017

SUCHDOL

1 : 2

KUTNÁ HORA

48' Langr (PK)

 

 55' Michálek

 60' Lebeda

 

Suchdol: Hebr - Král, Čižinský, Kuthan (22' Černohlávek), Dolejš - Laštovka L., Böhm, Pacák, Zelený (73'Suntych) - Langr, Vašíček

Kutná Hora: Jeřábek - Hulman, Filipec (16' Vojáček), Nedvěd, Turkovský - Kopecký (81' Němec), Secký, Lebeda (83' Lodinský), Michálek - Jarkuliš, Vodička

 

PRŮBĚH ZÁPASU 

Suchdol se dostal do šance hned ve druhé minutě, kdy Langr dobře prošel hřiště, ale na hranici pokutového území byl podražen. Následný přímí kop z dobré pozice Pacák nedal. I v dalších minutách Suchdol tlačil soupeře, ale vše končilo zblokovanými centry nebo špatnou finální přihrávkou. Ve 21' šli domácí do deseti, když Hebr zatáhl za záchranou brzdu, aby útočník neskóroval do prázdné branky. Místo něj si šel zachytat Černohlávek a první střelu zlikvidoval. Kutná Hora sice měla výhodu jednoho muže v poli, ale do žádné vyložené šance se nemohla dostat. Suchdol naopak hrozil z protiútoků, zvláště díky dobré práci Langra, který byl hodně krát faulován a Pacák tak mohl zahrávat trestné kopy ze všech možných pozic. Po jedné z nich se domácí i mohli radovat. Pacákův střílený přímý kop jen o chlup minul Čižinského a brankář hostí pak vyrazil míč. Poločas tak skončil 0:0.

V úvodu druhé půle začal opět aktivněji Suchdol. Langr ze strany centruje "sám na sebe", když obrana neodvrátila míč, Langra ve vápně neúmyslně fauloval, Turkovský. Sám Langr si postavil míč a s klidem poslal brankáře na druhou stranu, 1:0. Suchdol se pak zavřel před svou bránou, ale nestačilo to. Smolná pětiminutovka přišla, když si Böhm špatně hodil míč, o který přišel a následně fauloval. Balon si postavil Jarkuliš, rozehrál signál do strany, kdy nejprve dva hráči Kutné Hory míč netrefili a následná střela Michálka, ještě skočila před Černohlávkem a zapadla k tyči, 1:1. Hosté hned přispěchali s dalším útokem, když se Jarkuliš napřáhl z dálky, kopl do země a míč se pomalým tempem dokutálel za obranu, kam přiběhl Lebeda a uklidil ho do proti pohybu Černohlávka, 1:2. Před domácími byl těžký úkol, v 10-ti lidech alespoň vyrovnat. Suchdol nejprve zahrozil z trestného kopu, kdy z hranice rohu vápna Pacák zkoušel překvapit brankáře, ale rána šla pouze do gólmana. Kutná Hora najednou hrála to, co Suchdol, pouze protiútoky. Suchdol mohl vyrovnat, když si Čižinský vzal balón, prošel tři hráče a našel krásnou uličkou Laštovku, ten však z dobré pozice bohužel netrefil branku. Ze závěrečného tlaku, kdy se domácí dožadovali i penalty, se už nic nestalo, a tak si Kutná Hora odváží tři body. 

 

KLÍČOVÝ MOMENT

Červená karta

V situaci, kdy byl Suchdol pod tlakem hrál Böhm vysokým míčem malou domu, a Hebr místo klidného odkopu trefil míč pouze špunty k dotírajícímu útočníkovi, po kterém následně před velkým vápnem sáhl rukou, za což dostal červenou kartu.   

 

SUCHDOLSKÝ HRÁČ UTKÁNÍ

Jakub Langr

Dnes dělal obraně Kutné Hory velké problémy. Dokázal získat hodně trestných kopů z dobrých pozic, došel si i pro penaltu, kterou proměnil. Bohužel na bodový zisk to nestačilo.  

 

OHLASY TRENÉRA

D. Čižinský: "Zápasy se rozhodují ve vápně. Udělali jsme tři chyby, které nebyly brutální, možná až na tu Hebrovu ze které byla červená. Potom jsme udělali takové dvě chyby, za které nás potrestali i přes tu naši převahu, když jsme kontrolovali hru. Do šancí jsme se moc nedostali, a když už byly, tak jsme prostě nedali - to rozhodlo. Protože dokud nebudeme v těch vápnech trochu ostřejší, důraznější a trochu větší hajzlíci, tak nemáme šanci. Pro Kutnou Horu to bylo hodně šťastné vítězství. Když se hraje od 20' o 10-ti, je to těžké. Škoda, škoda, dneska ztracené body."

FOTOGALERIE