Horní menu

Stříbro pro Sedm statečných



Datum konání:
19.2.2017

Výborné druhé místo obsadil tým mladších žáků na halovém turnaji v Říčanech a to přestože nemoci a jarní prázdniny zapříčinily, že na akci dorazilo pouze sedm hráčů a to ještě část z nich ne zcela stoprocentně zdravá. Suchdolští do turnaje vstoupili utkáním proti týmu SK Libuš 1. Vyrovnané utkání rozhodl jediný gól, který vstřelil minutu před koncem Aleš Koldinský a Suchdol tak zvítězil 1:0. Druhé utkání s TJ Praga Praha začal lépe soupeř a brzy se ujal vedení. Pak přišlo mnoho suchdolských šancí, ale bez gólového efektu. Suchdolský tlak tedy branku nepřinesl a naopak soupeř v závěru pojistil výhru druhým gólem. V posledním utkání skupiny čekalo na náš výběr mužstvo AFK Pečky. Ve vyrovnaném utkání šel záhy soupeř do vedení, ale už za minutu bylo vyrovnáno, když zaúřadovala útočná "K" dvojka Suchdola, Ondra K. nahrával a Martin K. zakončoval. Poté však několikrát naši útočníci nezvládli proměnit své příležitosti a tak znovu platilo staré pravidlo nedáš-dostaneš a soupeř po jedné takové velké neproměněné šanci hned z protiútoku dal na 1:2. Štěstí se však tentokrát přiklonilo na suchdolskou stranu a závěrečný tlak za vyrovnáním přinesl své ovoce v podobě gólu Nikiho Kolčáka, který využil zaváhání obrany i gólmana a brankou pouhé 3 vteřiny(!) před koncem vyrovnal na 2:2. Tento gól byl nakonec postupový. Při bodové shodě s týmem Libuš 1 rozhodl o našem postupu lepší vzájemný zápas.

V semifinále nás čekal vítěz druhé skupiny - Slovan Hradištko (okr. Praha západ). Toto utkání zvládl suchdolský tým výborně, dobře bránil a občas měl i trochu štěstí při šancích soupeře. Navíc dokázal na rozdíl od soupeře své šance proměňovat. Nejprve se po pěkné přihrávce Aleše K. prosadila Sofie Davídková a minutu před koncem si střílenou přihrávku Martina K. srazil do vlastní brány jeden z obránců. Suchdol zvítězil 2:0 a postoupil do finále.

Ve finále narazil náš tým na druhý výběr SK Libuš. Finále mělo bohužel zcela jednoznačný průběh. Soupeř šel rychle do dvoubrankového vedení a to mu dodalo na lehkosti. Naopak na suchdolácích byla již patrná únava z náročného turnaje a nepříznivý vývoj utkání jim také sil nepřidal. Nakonec náš tým prohrál vysoko 0:6.

Historie se však neptá a druhé místo z takto těžkého turnaje se určitě počítá. Všech "sedm statečných" zaslouží pochvalu a uznání za bojovnost během celého turnaje.

 

 

fotogalerie zde...

 

 

Zápasy Suchdola - hráno 1x11 minut :

 Skupina A :

Suchdol - SK Libuš 1  1:0

Branky : Aleš Koldinský 1x

Suchdol - TJ Praga Praha  0:2

Suchdol - AFK Pečky  2:2

Branky : Martin Králík 1x, Niki Kolčák 1x

 

Semifinále - hráno 1x10 minut :

Suchdol - TJ Slovan Hradištko  2:0

Branky : Sofie Davídková 1x, vl.gól 1x

 

Finále - hráno 1x10 minut :

Suchdol - SK Libuš 2  0:6

 

 

Turnajové asistence :

O.Karásek 2, A.Koldinský 1, M.Králík 1

 

 

Sestava Suchdola :

v brance : Filip Šejvl

v poli : Aleš Koldinský,Niki Kolčák, Dominik Laštovka, Ondra Karásek, Martin Králík, Sofie Davídková