Horní menu

Mladší žáci vezou z Přelouče bronz



Datum konání:
11.2.2017

V sobotu odpoledne se naši mladší žáci zúčastnili turnaje pro ročníky 2004 v přeloučské sportovní hale. Na turnaji se představilo celkem 8 mužstev, která byla rozdělěna do dvou skupin. Suchdol se ocitl ve skupině A společně s domácí Přeloučí, Velkým Osekem a Chvaleticemi. Ve skupině B byly týmy z Kolína, Pardubiček, Tupadel a Nemošic. Na úvod se náš tým střetl s domácí Přeloučí a dokázal zvítězit 3:2, když měl utkání po celou dobu pod kontrolou a to až na poslední minutu, kdy soupeř dokázal dvakrát skórovat a malinko tak zdramatizovat závěr. O výsledku druhého utkání s Velkým Osekem rozhodl výborný suchdolský vstup do utkání, když už ve třetí minutě vedl 3:0. Zbytek utkání už byl klidnější, soupeř se nedokázal střelecky prosadit a naopak suchdolští přidali ještě jeden gól a vyhráli hladce 4:0. Vzhledem k vývoji ostatních utkání ve skupině bylo před posledním zápasem proti Chvaleticím jasné, že náš tým skupinu vyhraje a postoupí do semifinále z prvního místa. Samotný zápas našemu týmu příliš nevyšel. Utkání mělo slabší tempo s minimem šancí na obou stranách. O prohře našeho mužstva rozhodl jediný gól inkasovaný půl minuty před koncem utkání. I přes prohru 0:1 se mohl náš tým začít chystat na semifinálový zápas proti druhému týmu skupiny B - Pardubičkám. V boji o finále tahal náš tým od počátku za kratší konec. Soupeř na náš tým vlétl a brzy se ujal vedení. Poté, co soupeř neproměnil penaltu za spornou nastřelenou ruku v brankovišti, se začali směrem do útoku osmělovat i suchdolští. Bohužel všechny naše šance zlikvidoval výborně chytající brankář Pardubiček (na konci vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje). Když soupeř dvě minuty před koncem skóroval podruhé, bylo rozhodnuto. Suchdol prohrál 0:2 a čekal ho boj "jen" o třetí místo. V souboji o bronz čekal na náš tým jeden z největších favoritů turnaje FK Kolín, který vyhrál skupinu B, ale poté překvapivě podlehl v semifinále Přelouči. Zápas začal pro suchdolský tým výborně, když se ve 4.minutě prosadil Martin Králík a Suchdol se ujal vedení. Pak však přišly dvě suchdolské chyby v obraně a soupeř skóre do poloviny zápasu otočil. Další minuty rozhodly. Kolín nedokázal proměnit několik opravdu velkých šancí na zvýraznění vedení a tak přišel suchdolský trest. Tři minuty před koncem nejprve kolínský gólman neudržel střelu Ondry Karáska v rukavicích a Martin Králík pohotově dorazil míč do sítě - 2:2. Kolínští hráči znervózněli a výsledkem byla dokonce na turnaji nevídaná červená karta pro jednoho z nich za vulgární projevy. V utkání však pokračovali oba týmy v plném počtu. Už to vypadalo na penaltový rozstřel, když z velké dálky napřáhl Péťa Marhan a trefil se přesně do šibenice soupeřovy brány - gól deset vteřin před koncem rozhodl, Suchdol vyhrál 3:2 a v celém týmu vypukla totální vítězná eufórie. Ta byla ještě umocněna tím, že v následném penaltovém rozstřelu o nejlepšího střelce turnaje uspěl Martin Králík, který si tak z turnaje kromě medaile přivezl i tuto individuální cenu.

Celkovým vítězem turnaje se stala trochu překvapivě Přelouč, která ve finále porazila Pardubičky 2:0. Celkově lze říci, že byl turnaj poměrně vyrovnaný a že žádný ze zúčastněných týmů nedominoval a ani úplně nepropadl. Vždyť například Suchdol dokázal jako jediný porazit vítěznou Přelouč a zároveň prohrát s nakonec posledními Chvaleticemi.

 

fotogalerie zde...

 

 

Zápasy Suchdola - hráno 1x15 minut :

 Skupina A :

Suchdol - Přelouč  3:2

Branky : Ondra Karásek 2x, Péťa Marhan 1x

Suchdol - Velký Osek  4:0

Branky : Martin Králík 4x

Suchdol - Chvaletice  0:1

 

Semifinále :

Suchdol - Pardubičky  0:2

 

O 3.místo :

Suchdol - FK Kolín  3:2

Branky : Martin Králík 2x, Péťa Marhan 1x

 

 

Turnajové asistence :

A.Koldinský 3, O.Karásek 3, M.Králík 1

 

 

Sestava Suchdola :

v brance : Filip Šejvl

v poli : Péťa Marhan, Aleš Koldinský,Niki Kolčák, Dominik Laštovka, Ondra Karásek, Martin Králík, Sofie Davídková, Tadeáš Bělohlávek