Horní menu

Zásmucký pohárek: výkony jako na houpačce a nervy do poslední sekundy



Datum konání:
17.12.2016

Na tento turnaj mladší přípravky pořádaný v zásmucké sokolovně mají suchdolští skvělé vzpomínky. Po minulém ročníku, kdy Suchdol celý turnaj vyhrál, se očekával podobný výsledek i letos. 

Jenže úvodní vysoká prohra s Kutnou Horou výhledy na dobrý výsledek (prozatím) překazila. Tým se k ničemu nedostal a s budoucím vítězem prohrál zaslouženě. Přišel druhý zápas a na hřišti byli zcela jiný tým, který přejel Radim jednoznačně o čtyři branky. Třetí duel se Zásmuky měl být tím klíčovým v boji o druhé místo. Suchdolští domácí celek porazili a cesta ke stříbru byla jasná: vyhrát i zbývající dva zápasy.

Bohužel, do zápasu s Velimí nastoupil ten samý Suchdol jako v úvodním utkání s Kutnou Horou. Soupeři jsme nabízeli jednoduché góly, vepředu jsme nebyli efektivní a přišla prohra 7:2. I tak ale šance na druhé místo stále žily, za trochu bizarního, ale určitě ne nereálného scénáře. V posledním zápase s Bečváry, které všechny předchozí zápasy prohrály, musel Suchdol vyhrát o devět branek. Jedna-dva-tři-čtyři-pět-šest-sedm. Zbývaly ještě dvě branky. Branka osmá a? A hvizd rozhodčího. Suchdol porazil Bečváry 8:0 a na turnaji skončil třetí o skóre. Vstřelit o jeden gól víc, skončil by Suchdol druhý.

Hodnotit turnaj není jednoduché. Na jedné straně tu máme hrůzostrašné výkony, které byly daleko za našimi možnostmi. Na straně druhé jsme viděli momenty, které se musely líbit. Tým si ale určitě zaslouží pochvalu: za nejvyšší počet vstřelených gólů na turnaji (společně s KH 18) a za bojovnost. Vyjde to příště!

Nejlepším střelcem celého turnaje byl vyhlášen Filip Šibrava, který dal celkem jedenáct branek. Gratulujeme!

 

Suchdol - Kutná Hora 0:6

Suchdol - Radim 5:1 

Branky: Šibrava F. 3, Lovětínský D., vlastní

Suchdol - Zásmuky 3:1

Branky: Šibrava F. 2, Loužil T.

Suchdol - Velim 2:7

Branky: Šibrava F. 2

Suchdol - Bečváry 8:0

Branky: Šibrava F. 4, Lovětínský D. 2, vlastní 2

 

Pořadí:

  1. Kutná Hora (15 bodů)
  2. Zásmuky (9)
  3. Suchdol (9)
  4. Velim (7)
  5. Radim (4)
  6. Bečváry (0)

Nej střelec celého turnaje : Filip Šibrava