Horní menu

Ani podruhé nedal Suchdol Kutné Hoře šanci - Derby je naše!



Datum konání:
21.5.2016

Výtečná atmosféra, ideální počasí a spousta emocí. Co víc si natěšený fanoušek mohl přát. Suchdol porazil Kutnou Horu a to i přes to, že třetinu zápasu odehrál v oslabení. Kutná Hora však směrem dopředu neukázala takřka nic a tři body zůstaly doma.

První poločas začal nepřesnou hrou obou týmů a míč si tak obrany obou týmů pouze vyměňovaly. Postupně měl ze hry více Suchdol, který se dostal do několika zajímavých šancí. Michálkova hlavička po přetaženém centru skončila těsně brány. Ve 36. minutě otevřel skóre Svoboda, který si našel prodloužené autové vhazování až na vzdálenější tyči a hlavou míč doklepl do poloprázdné brány - 1:0. Následně dostal ideální míč Rybařík, který udělal ve vápně kličku a Suchdol se dožadoval penalty, avšak neúspěšně. Jedinou šanci Kutné Hory po standardní situaci zastavil skvělým reflexivním zákrokem Kubát a do kabin se šlo za stavu 1:0.

Hned v první minutě druhé půle udělal Suchdol velký krok ke třem bodům. Centr do vápna si stáhl Vančura a po otočce zamířil skvěle přesně k tyči - 2:0. Skóre zanedlouho mohl změnit Bodlák, který dostal ideální průnikovou přihrávku od Vančury, ale jeho střela nakonec skončila mimo bránu. Po protiútoku, který táhl Rybařík se dostal do skvělé pozice Michálek, sám ve vápně ale brankáře neprostřelil. V 60. minutě se pro domácí poprvé zkomplikovala situace, kdy dostal Bora druhou žlutou kartu a zamířil do sprch. O šest minut později se situace opakovala, druhou žlutou obdržel Rybařík a Suchdol dohrával v devíti následných 25 minut! Ovšem Kutná Hora směrem dopředu nepředvedla nic, kromě jednoho úniku, který zachránil skvělým vyběhnutím Kubát. Suchdolská obrana odolala všem centrovaným míčům. Naopak Suchdol byl v devíti nebezpečnější než hosté, kdy se v závěru zápasu dostali do několika závarů čerství Hannich s Kubíkem, ale ani na několikrát nedokázali šance efektivně zakončit. 

Suchdol tedy vyhrál i druhé derby sezony a opět o dvě branky. Zajímavostí je, že se v obou zápasech prosadil bývalý hráč Kutné Hory, Jakub Vančura.

 

Suchdol - Kutná Hora 2:0 (1:0)

Branky: 36. Svoboda, 46. Vančura

ČK: 60. Bora, 66. Rybařík (oba Suchdol)

Suchdol: Kubát - Růžička (77. Dastych), Biško, Hendrych, Svoboda - Nosek - Bodlák (91. Pacák), Vančura (87. Kubík), Bora, Michálek (87. Hannich) - Rybařík

Kutná Hora: Ptáček - Skokan, Schwarz, Franc, Mandutz - Vácha, Regner, Nekvinda (55. Pago), Urban - Wolf (72. Šesták), Maxa

 

Fotogalerie

 

Napsali o zápase:

Jakub Svoboda premiérovým gólem v divizi nasměroval Suchdol k výhře v derby / svoboda.info

I druhé derby vyhrál Suchdol. Rozhodly trefy Svobody a Vančury / Kutnohorský deník

Jakub Vančura: Souhlasím, můj gól byl klíčový / Kutnohorský deník