Horní menu

Suchdol na jaře stále neporažen, s Trutnovem vyhrál na penalty



Datum konání:
26.3.2016

Suchdol na jaře ve dvou utkáních získal pět bodů, ale v 18. kole se mohl těšit na výborně hrajícího soupeře. Do Suchdola přijel Trutnov, třetí tým tabulky se silným mužstvem. Podzimní utkání bylo velmi vyrovnané a rozhodovalo se až na penalty, v nichž Suchdol prohrál. Na jaře však Suchdol obrátil kartu a opět ve vyrovnaném zápase dokázal tentokrát na penalty vyhrát. Po výhře nad Admirou Praha slaví ve druhém utkání vřadě dvoubodový zisk.

První velkou šanci zápasu ihned Trutnov využil. Při rohovém kopu hostů domácí obrana naprosto zapomněla na zadní tyči na Makovského, který hlavičkou na vzdálenější tyč překonal brankáře Malíka. Hosté vedli a byli o něco lepší na míči, ale mnoho dalších šancí k vidění nebylo. Až v samotném závěru poločasu se musela ukázat zimní posila - František Rybařík. Rybařík byl úspěšný v souboji jeden na jednoho a cestu do vápna měl volnou. Nezpanikařil a chytrou přihrávkou našel zcela volného Kubíka, který se štěstím z malého vápna vstřelil vyrovnávací branku.

Druhý poločas se hra vyrovnala, zároveň byla velice opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu, která by rozhodla utkání. I tak ale padly dvě branky: nejprve byli v euforii hosté, kteří vedli 2:1 po pěkné akci zakončenou Matějkou. Hosté se s míčem dostali až do vápna, vrátili ho však zpět na hranici vápna, kde číhal právě Matějka a ten Malíkovi nedal přesnou ranou šanci. To ovšem nebyl konec - stejně jako na podzim mělo utkání infarktový závěr. Vyrovnat totiž stihl Rybařík, který využil nedůrazu hostujícího brankáře Šťastného při standartní situaci a trefil odkrytou branku - 2:2. Opět se tedy šlo na penalty.

V prvních třech sériích se nemýlil žádný střelec. Ve čtvrté sérii proměnil Hendrych, ovšem hosté úspěšní nebyli. Připravený 'mečbol' Růžička stejně jako před týdnem proměnil a Suchdol opět slaví dva body. 

 

Suchdol - Trutnov 2:2 (1:1), 5:3 np

Branky: 45. Kubík, 88. Rybařík - 27. Makovský, 81. Matějka

Suchdol:  Malík - Růžička, Biško, Hendrych, Nosek - Bodlák, Michálek, Vančura (84. Bora), Dastych (65. Hannich) - Rybařík (91. Svoboda), Kubík (80. Béreš)

 

Fotogalerie

 


 

Napsali o zápase:

Fotbalistům Suchdola opět vyšly penalty, na jaře ještě neprohráli! / svoboda.info

Ze Suchdolu s bodem, ale mohly být i tři / MFK Trutnov