Horní menu

Skvělý jarní start: Jablonec poražen v sezoně i podruhé



Datum konání:
12.3.2016

Výsledky ze zimní přípravy nalákaly fanoušky na první jarní kolo, doma Suchdol přivítal soupeře z Jablonce nad Jizerou. Podzimní utkání vyhrál Suchdol se štěstím 3:1, očekával se tak vyrovnaný duel dvou silných týmů.

A přesně takový byl první poločas. Jako první se v šanci ocitl Bodlák, ale s jeho ranou z ostrého úhlu neměl brankář Jablonce větší problém. Na druhé straně zakročil na brankové čáře Růžička, který po závaru ve vápně odkopl míč do bezpečí v poslední možný moment. Po nepovedené standardní situaci hostů založil Suchdol protiútok, kdy Rybařík už ve vápně přihrál do druhé vlny na Michálka. Ten hned z první vystřelil a trefil jen Kubíka, který ale šťastně tečoval míč za záda brankáře Farského. Suchdol tak vedl 1:0, ovšem mohlo být brzy srovnáno, kdy po rohu Jablonce směřoval míč do šibenice Malíkovy brány. Již podruhé v zápase zachránil situaci na čáře Růžička, který skvěle stihl míč vyhlavičkovat.

Ve druhé půli byli nebezpečnější hosté z Jablonce, kteří si vytvořili několik tutových šancí. Fanouškům se jistě ulevilo při pokusu Polívky, který sám ve vápně minul bránu o několik decimetrů. Neméně si domácí oddechli při obranném skluzu Hendrycha, který poslal míč do tyče vlastní brány. Hosté hrozili z mnoha trestných kopů i nadále, ale branku přidal Suchdol. V 90. minutě po podklouznutí posledního hráče Jablonce běžel sám na bránu Vančura. I přes vyběhnutí brankáře se rozhodl pokračovat s míčem až do vápna a dobře udělal. Střelou pod brankářem zvýšil náskok Suchdola a v poslední minutě řádné hrací doby zpečetil první jarní výhru 2:0.

Suchdol - Jablonec nad Jizerou 2:0 (1:0)

Branky: 34. Kubík, 90. Vančura

 

Suchdol: Malík - Růžička, Biško, Hendrych, Nosek - Bodlák (90. Svoboda), Vančura, Michálek, Dastych (77. Bora) - Kubík (71. Hannich), Rybařík (87. Béreš)

 


 

Fotogalerie

 

Napsali o zápase:

Premiérové jarní body zůstaly doma, Suchdol ale zlomil odpor Jablonce se štěstím / svoboda.info