Horní menu

Bronz z turnaje Klubu Ratbořáček



Datum konání:
27.2.2016

Tuto sobotu se naši mladší žáci představili v kolínské hale Stap Bar, kde se zúčastnili turnaje, který zde pořádal TJ Slavoj Ratboř. Celkem 8 týmů z různých okresů bylo rozděleno do dvou 4-člených skupin. Náš tým se nejdříve střetl s Habry, které dokázal porazit 2:1 (2xT.Tůma). Poté podlehl smolně Chvaleticím 0:1 a na závěr skupiny prohrál po vyrovnaném průběhu utkání 0:1 s domácí Ratboří. Během turnaje však vyšlo najevo (zjištěno v suchdolském táboře fanoušků), že v družstvu Chvaletic hraje neoprávněně starší hráč (postavou nepřehlédnutelný gólman). Po upozornění na tuto skutečnost byly všechny zápasy Chvaletic dle pravidel turnaje kontumovány pořadatelem 0:3 v jejich neprospěch. Díky kontumaci tak do semifinále proklouzl Suchdol na úkor týmu z Habrů, což nesl velmi nelibě hlavně jejich trenér. Chápu jeho rozčarování a vztek, ale jeho pokřiky směrem k hráčům našeho týmu byly velmi nevhodné a nedůstojné. Cílem kritiky by měl být spíše ten, kdo svým podvodem znehodnotí turnaj, než ten, kdo na podvod ukáže. Mimochodem se nakonec ukázalo, že Chvaletice měly v sestavě ještě jednoho "černocha".

Nicméně turnaj pokračoval dál a náš tým nastoupil do semifinále proti vítězi druhé skupiny, Polabanu Nymburk. V utkání byl jasně lepší soupeř, který nás fotbalově přehrával, navíc mu pomohla rychlá branka z penalty hned v první minutě. Pak přidal rychle i druhý gól a bylo celkem jasno. Náš tým pak sice trochu vyrovnal hru, ale žádnou branku vstřelit nedokázal, naopak v závěru dvakrát inkasoval a prohrál tak 0:4.

Naše tak čekal boj o 3.místo s Kondrací. Ta v druhém semifinále podlehla Ratboři až po penaltovém rozstřelu. Ve vyrovnaném zápase šli do vedení suchdolští gólem T.Tůmy, ale soupeř dokázal rychle vyrovnat. Další gól již nepadl, a tak o vítězi musely rozhodnout penalty. Dle pravidel se kopalo vždy jen po jedné na každé straně a to až do rozhodnutí. V prvních dvou sériích byli všichni střelci úspěšní, na straně Suchdola Matěj Novotný a Tomáš Tůma. Rozhodnutí padlo ve třetí sérii, kdy Ondra Karásek proměnil a soupeřovou penaltu lapila Sofie Davídková. Celý tým pak mohl začít bouřlivě oslavovat vybojované bronzové medaile. K medailím,poháru a diplomu dostali ještě všichni výborný ovocný dort, takže akce měla opravdu sladké zakončení.

fotogalerie zde...

 

Zápasy Suchdola (hráno 1x12 minut) :

Suchdol - Habry  2:1

Branky : Tomáš Tůma 2x

Suchdol - Chvaletice  0:1 ; kontumováno na 3:0

Suchdol - Ratboř  0:1

Semifinále :

Suchdol - Pol.Nymburk  0:4

O 3.místo :

Suchdol - Kondrac  1:1, na penalty 3:2

Branky : Tomáš Tůma 1x

Penalty proměnili : Matěj Novotný, Tomáš Tůma, Ondra Karásek

 

Turnajové asistence : Š.Šibrava 1

 

Sestava Suchdola :

v brance : Sofie Davídková

v poli : Petr Marhan, Matěj Novotný, Niki Kolčák, Vojta Hýbl, Ondra Karásek, Aleš Koldinský, Tomáš Tůma, Štěpán Šibrava

 

Konečné pořadí turnaje :

  1. Polaban Nymburk
  2. Ratboř
  3. Suchdol
  4. Kondrac
  5. Habry
  6. Malín
  7. Libice n.C.
  8. Chvaletice