Horní menu

ROZHOVOR: Střelec Jan Hannich: „Musím se šetřit na příště“



První přípravný zápas s Nymburkem měl jednoho hrdinu. Jan Hannich, který v Suchdole nastoupil v útoku úplně poprvé, hned vstřelil dva góly a nebyl daleko od třetího. Hannich se na podzim také zařadil mezi zraněné, což ho mimojiné připravilo i o derby s Kutnou Horou.

 

V sobotu se hrál první přípravný zápas. Nezvykle jsi nastoupil v útoku a hned jsi dal dva góly.

To, že nastoupím do útoku, mi řekl trenér těsně před zápasem. Jen mi řekl, jak mám hrát a že tam samozřejmě budu s Jirkou Kubíkem. To, že jsem dal dva góly, je super. Ale uvidíme, jak to bude dál, třeba budu opět nastupovat v obraně. Nebo jestli to byla jen taková výpomoc, že nás nebylo tolik, nebo nikdo nebyl do útoku, to se uvidí časem. S Radimem Truksou jsem o tom ještě nemluvil.

 

Co chybělo k tomu, abys dal hattrick? Šance k tomu byly.

Přesně tak, šance byly. Kdybych dal ještě jeden samostatný nájezd, tak by to samozřejmě vypadalo jinak. Vypadalo by to až jako taková pohádka. První zápas v útoku a hned bych dal hattrick. Musím se šetřit na příště.

 

Nechal ses slyšet, že jsi byl překvapený, kolik přišlo na zápas fanoušků.

To je pravda, byl jsem hodně překvapený. Vůbec jsem to nečekal. Navíc při takovém počasí. Určitě by přišlo víc lidí, jenomže viděli, jak sněží a nikomu se nechtělo. Jsem rád, že nás podporují i při takovém počasí a při přípravných zápasech. To je důležité, těšíme se na sezonu.

 

V sobotu večer jsi přišel poprvé i na Sportovní karneval, jak se ti líbil?

Bylo to super. Byl jsem rád, že všichni spoluhráči přišli v nějaké masce. Já jsem si ten večer užil. I v těch nových prostorech to má lepší atmosféru. Bylo to hodně pěkné.

 

Vraťme se ještě k podzimu, protože i ty ses zařadil mezi řadu zraněných.

Na tréninku mě někdo v souboji nakopl do nohy. Normálně jsem to dohrál a ještě jsem pak zkoušel trénovat. Myslel jsem si, že je to jen nakopnutý sval. Po týdnu mi to nedalo a šel jsem k doktorovi. Tam jsem zjistil, že mám naštípnutou lýtkovou kost. Bohužel to bylo na takovém místě, že to muselo hned jít do sádry. Takže tři týdny berle a ještě týden v dlaze. To byla škoda, protože to bylo zrovna v půlce sezony. Navíc před zápasem s Kutnou Horou, na který jsem se těšil. Trochu mě to mrzelo, ale doufám, že si to teď vynahradím.

 

V Suchdole hostuješ z Chrudimi, chceš v Suchdole pokračovat i na jaře?

Samozřejmě, ale je to v jednání. Tohle řešíme s panem Střihavkou. Já doufám, že to vyjde tady, že tu budu pokračovat. Parta je tu super, trenér taky. Tady si to po této stránce užívám. Takže doufám, že tu budu pokračovat i na jaře.