Horní menu

Suchdol ovládl derby!



Datum konání:
18.10.2015

Očekávaný zápas podzimu je za námi. Nenechalo si ho ujít necelých 700 diváků, což je na divizi úchvatné číslo. Mezi nimi zhruba 90 fanoušků Suchdola, kteří svojí mohutnou podporou pomohli hráčům k vítězství 3:1. Derby jak má být.

Opatrný začátek zápasu zapříčinil, že se první šance zrodila až ve 20. minutě. K ohromné radosti suchdolských fanoušků to byla hned akce gólová. Poprvé se povedl nacvičený signál z rohu, střílející Béreš poslal míč přesně k tyči. Po obdržené brance ožili domácí a zápas se začal hrát ve vysokém tempu. V 37. minutě podnikl Suchdol rychlý protiútok, míč se už ve vápně dostal k Vančurovi, tomu ale míč uskočil a střela byla nepřesná. Ke konci poločasu Kutná Hora přidala a vytvářela si šance: nebezpečná střela Skokana ale skončila nad bránou a unikajícího Antoše na poslední chvíli doběhl Biško a společně s Kubátem zabránili vyrovnání.

Všichni očekávali nátlak Kutné Hory již od začátku druhé půle. Domácí se sice snažili, branky ale padaly na druhé straně. V 58. minutě odcentroval Michálek a Kacafírek míč hlavou sklepl do vápna. Tam míč jako první našel Vančura a zvýšil na 2:0 pro Suchdol. O deset minut později opět vypukla euforie suchdolských fans. Kacafírek totiž zvyšoval po kombinaci s Michálkem na 3:0 a s výhrou v Lorci to začalo vypadat velice nadějně. Nebezpečnou střelu poté vypustil Kubík, ale neúspěšně. Stejně tak Dastychův pokus po nepovedené malé domů Kutné Hory. Kutná Hora se přeci jen dočkala, ale pozdě. V poslední minutě snížil hlavičkou Schwarz na 1:3.

 

Kutná Hora - Suchdol 1:3 (0:1)

Branky: 90. Schwarz - 20. Béreš, 58. Vančura, 68. Kacafírek, ČK: 74. Skokan (KH)

Suchdol: Kubát - Bodlák (86. Růžička), Biško, Hendrych, Nosek - Michálek, Béreš (56. Kubík), Černohlávek (81. Jirků), Dastych (85. Plot) - Vančura - Kacafírek

 

Napsali o zápase:

Suchdol vyplenil Kutnou Horu, z Lorce si odvezl všechny tři body!  / svoboda.info

FOTO: Suchdol ovládl derby. Jeho trenéři plavali v „Lorčáku“ / Kutnohorský deník

Suchdolský útok dokázal balony podržet, měl po derby jasno Bedřich Franc / Kutnohorský deník

Téměř 800 diváků vytvořilo v derby úchvatnou atmosféru / fotbalunas.cz

Tahle jsem si derby představoval, řekl jeho hrdina Jakub Vančura / Kutnohorský deník

BLOG: Derby - Kutná Hora x Suchdol (Divize C) / supporters.cz