Horní menu

Vyrovnání jsme si zasloužili, říká Truksa



V Trutnově jsme sice opět prohráli na penalty, trenér Truksa však vidí herní zlepšení. Co říká o diskutabilních penaltách brankář Kubát a Vladimír Střihavka?

 

Michal Kubát, brankář

Dnes jsi měl velmi těžký zápas, co říkáš jeho průběhu?

K tomu těžko co říkat, když soupeř jen nakopává do vápna, my jsme se trápili, oni hráli offside systém. My jsme první poločas měli 9 offsidů, nedokázali jsme si to pohlídat. Druhý poločas začal mojí chybou, měl jsem ho jen vystát, pustit. Penaltu proměnili. Pak to trefil pod šibenici, chyba u naší lajny, potom jsme zabrali.

 

V normální hrací době byly dvě penalty, z tvého pohledu byly nebo nebyly?

Ta moje byla jasná, bez jediného slova. Ta druhá ani náhodou, Hannich bral první balón a pak sebral nohy.

 

Máš za sebou druhý penaltový rozstřel, jak si to užíváš?

Druhý neúspěšný…

 

Vladimír Střihavka, manažer

Skončil nám dramatický zápas, ale trošku jiný než minulý týden?

Ještě pár takovýchto zápasů a jsem zralý na bypass. My máme podle mě 70 % zápasu docela výraznou převahu ve hře, držíme balon, hrajeme. Dnes nás prostě potrestala naše neschopnost před velkým vápnem. My se vystavíme 12x do zbytečného offsidu v době kdy máme rozehranou hru dobře, roztažení obránci a vběhneme tam a tam si to nahrajeme. To nás celý první poločas a polovinu druhého trápilo. Výkon bych hodnotil velmi dobře. Nás sráží momentálně špatná hra kolem vápna a ve vápně soupeře. Tam nám to nejde.

 

Tým se zvednul, prohrával, ale dotáhlo to alespoň do remízy i přes chycenou penaltu v závěru. Za to zaslouží poděkování.

My jsme celý zápas byli lepší. To že jsme dopředu byli neproduktivní, to je jiná věc. Ve hře jsem tam viděl dobré věci. Měli jsme tam náběhy, nebyli jsme líní na krok, bojovali jsme. Místo toho abychom vedli, tak jsme z penalty prohrávali, pak druhý gól nádherný, z dálky to trefil, prostě šibenice, k tomu se nedá co říct. Ale v 75. minutě jsme ještě prohrávali, pak jsme snížili, pak dal Jirka Kubík druhý gól, velmi pěkně. Myslím, že i střídání se trenérovi povedlo, že ti hráči, kteří přišli, tu hru oživili. Samozřejmě v 93. minutě penalta, nevím, jestli je to úplně normální, musím se podívat na video, nepřišlo mi to jako penaltový zákrok. Ale rozhodčí odpískal, náš brankář ji chytil, takže dnes na tom bodu má velký podíl.

 

Stínem je odstoupení kapitána Jakuba Svobody, jak to s ním vypadá?

Těžko říct, otočil si koleno v souboji přes míč. Tyto zranění jsou celkem běžné a doufám, že to budou jen natažené vazy, že tam něco neprasklo. Uvidíme, teď po zápase je těžké něco hodnotit. Půjde na vyšetření a uvidíme.

 

Radim Truksa, trenér

Radime, skončil další zápas, mohl bys zápas zhodnotit?

Já si myslím, že my jsme v tom venkovním utkání obstáli možná víc herně než v tom prvním zápase, který byl tříbodový. Víme moc dobře, že Trutnov je hlavně silný do ofenzivy, doma dává spoustu gólů. Z tohoto pohledu si myslím, že jsme dokázali nějakým způsobem eliminovat. První poločas 0:0, do moc šancí jsme je nepouštěli, vybavuji si akorát dobře zahraný signál. Jinak tam těch šancí moc neměli. Druhý poločas jsme také nezačali vůbec špatně, bohužel jsme po naší ztrátě na polovině hřiště pustili do otevřené obrany a ten nás bohužel potrestal penaltovým zákrokem, kdy to Michal hasil na poslední chvíli. Penalta asi byla podle mě. Domácí šli do vedení 1:0. Potom jsme nedohráli při další situaci hráče, který to zas na druhou stranu trefil nádherně do šibenice, nechytatelně, takovým gólům můžu akorát zatleskat. Zase bych chtěl ocenit naše mužstvo, že se nevzdalo, i když to bylo těžké, tak jsme mákli a v 81. minutě po rohu na 2:1 a v 90. minutě na 2:2, myslím, že jsme si to zasloužili. Třešinka na dortu v tom našem snažení bylo to, že Michal Kubát chytil penaltu za stavu 2:2 v 92. minutě. U té penalty si myslím, že se pískat asi nemusela. Pískla se, neřešíme to. Myslím si, že je ten bod zasloužený.

 

Dnes všichni střídající hru oživili, jaký na to máš názor?

Já si myslím, že ano. Střídal nejdřív Tomáš Nosek, který si natáhl sval.  Pak střídal kvůli zranění Jakub Svoboda. Nakonec se na hřiště dostalo všech 5 hráčů, kteří byli připraveni na lavičce. Samozřejmě musíme vyzdvihnout Jirku Kubíka, který tam šel na 25 minut a dokázal vstřelit 2 góly. Myslím si, že všichni čtyři ostatní, kteří tam šli, si tu práci odvedli a i díky nim jsme dokázali ten závěr zvládnout a že jsme měli alespoň bod.