Horní menu

Vladimír Střihavka po sezoně ukončí spolupráci s oddílem



Vyjádření Vladimíra Střihavky:

převzato z portálu svoboda.info

Suchdolský fotbal v posledních letech přinesl svým fanouškům i divákům z regionu hodně radosti. A tým se probojoval až do divizní soutěže, kde rozhodně nehraje "druhé housle". Za vzestupem suchdolské kopané stál Vladimír Střihavka, který se však v tomto týdnu definitivně rozhodl ukončit spolupráci se suchdolským klubem. "Po zralé úvaze jsem se rozhodl ukončit po třinácti letech moje  působení v Suchdole," prohlásil.

"Příčina je pouze jedna. Na  podzim 2015 se v Suchdole  kompletně  obměnil výbor fotbalového oddílu, lidé se kterými jsem tam mnoho let rád a úspěšně  spolupracoval se ocitli mimo vedení klubu a po jednání s novým výborem jsem pochopil, že spolupráce nebude tak hladká a příjemná jako s bývalým vedením,"naznačil důvody svého rozhodnutí a doplnil: "Po několika nedorozuměních vzniklých špatnou komunikací či spíš nekomunikací nového vedení klubu s vedením A mužstva jsem dospěl k názoru, že moje pokračování v práci s A mužstvem není možná."

K jeho definitivnímu rozhodnutí ukončit působení v Suchdole přispěl i článek, který vyšel v lednu na suchdolských webových stránkách a který pak převzal i server svoboda.info. "V něm se nový předseda oddílu vyjádřil ve smyslu, že stav, kdy má klub velkého sponzora novému výboru nevyhovuje a raději by měli více menších sponzorů," připomněl Vladimír Střihavka. "Tehdy jsem se definitivně rozhodl, že věnovat energii, čas a finanční prostředky do tohoto produktu nemá nadále smysl. Nový výbor má samozřejmě právo směřovat klub dle svého uvážení. Já mám naopak právo rozhodnout se, zda vidím v další podpoře klubu smysluplnou záležitost a to za současného stavu věcí nevidím," konstatoval.

Třináct let je přece jen kus života, pociťuje Vladimír Střihavka nad svým odchodem ze Suchdola lítost? "Nepociťuji, je to jen fotbal a voda kvůli tomu do kopce nepoteče :o))," poznamenal s tím, že se jeho rozhodnutí nerodilo lehce. "V Suchdole jsme budovali roky něco, co se asi na okrese dlouho nepodaří. Věnovali jsme tomu společně s bývalým předsedou klubu panem Novotným spoustu práce a samozřejmě i nemálo finančních prostředků a to jak to budování kádru tak do zázemí klubu. Jestli mě něco mrzí, tak to, že budou asi zklamaní naši fanoušci a že se rozpadne  tým, který se nám tu podařilo vybudovat. Ti kluci jsou dobří fotbalisté a navíc nám to spolu fungovalo i lidsky. Kontakt s nimi mi bude chybět, měli jsme uvnitř týmu dobré a přátelské vztahy," uvedl Vladimír Střihavka a dodal: "Chtěl bych poděkovat suchdolským fanouškům, všem hráčům A mužstva a realizačnímu týmu za společné fotbalové zážitky. Byla to mne a doufám, že i pro ně, radost a zábava."

Má v plánu Vladimír Střihavka nějaký další fotbalový projekt? "Asi po šestadvaceti letech víkendů strávených s fotbalem to pro mě bude docela nová situace. Uvidím co bude, teď chci dohrát tuto sezonu a umístit se s týmem v tabulce co nejvýše abych měl čistý stůl, pak udělám nějaké rozhodnutí,"naznačil. "Myslím, že rodina by uvítala, kdybych po těch letech, kdy víkend byl u nás synonymem pro fotbal, byl taky pro změnu občas doma. Takže rozhodnutí, zda se budu někde angažovat kolem fotbalu, budu muset probrat i  s rodinou. Ale že mi ten adrenalin  bude chybět to tuším už teď :o))," uzavřel.

 

Vyjádření Zdeňka Šibravy: 

převzato z facebookového profilu klubu

Vážení příznivci suchdolského fotbalu,

věřím že všichni jste si již přečetli zprávu na Svoboda Info, že sponzor hráčů "A" týmu končí. Mohu potvrdit, že o tomto jsme na úterní schůzi jednali a že je tato zpráva pravdivá. Bohužel pan Střihavka se dost nevybíravým způsobem opřel do současného výboru přes média a jen naše slušnost nám nedovoluje toto více komentovat. Myslím, že pro spolek jsme nastavili jasná pravidla a pro "A" tým zajistili maximální a dohodnutý servis a že šlo ukončit spolupráci i slušnějším způsobem, který by nezkazil vzpomínky na toto období.

Zdeněk Šibrava, David Čižinský

 

Komentáře


  • 27. 5. 2016 14:44
    Dastych st.
    odchod

    Předně je potřeba říct ,,veliké díky Vláďo,, bez tvé práce a bývalého předsedy by dneska nový výbor , rozjetá mládež a vše okolo by nebylo .
    Je mi líto této situace... nerozumím poznámce nového výboru ,,Bohužel pan Střihavka se dost nevybíravým způsobem opřel do současného výboru přes média ... ,,
    Já jsem tedy žádné nevybíravé vyjádření nenašel. Ale to není asi to podstatné , z obecného hlediska by si každý klub měl takového mecenáše nosit na rukou (co by za to jiné kluby dali) a dělat vše proto aby ho udržel ve svých řadách. Takže až historie ukáže jestli mohl či měl výbor dělat daleko více aby tato situace nenastala. Je mi líto fanoušků , protože to co jsem zažil v Suchdole na to se jen tak nezapomene. Vyškrábat se do 4 nejvyšší soutěže dalo dost všem dost práce , zahodit to jde velice rychle a snadno , ale vystoupat se už nemusí podařit.....přeji všem aby se jim dařilo. dastych st.


  • 28. 5. 2016 9:25
    Kubátová
    Re: odchod

    Souhlasím s názorem pana Dastycha.
    Děkuji panu Střihavkovi za hezké fotbalové zážitky a příjemně strávené víkendy se suchdolským fotbalem.
    Šárka Kubátová


  • 28. 5. 2016 11:18
    R.Pařez
    odchod

    Vláďo,
    velké poděkování za mne ale i starý výbor v Suchdole. To co jsi dokázal pro fotbal v Suchdole udělat se už opakovat nebude. Druhý takový blázen co do toho obětuje takového času a prostředků ze svého se už nenajde. Děkuji ještě jednou a jsem nesmírně rád že jsem u tohoto historického období pro fotbal v Suchdole mohl být. Dovolím si tvrdit, že o zápasech s Kutnou Horou v divizi ale i o ostatních zápasech se bude povídat i po několika letech. Teď jen o čem se bude mluvit za období nového vedení fotbalu v Suchdole? Věřím, tak jak Tě znám, že u fotbalu zůstaneš. Proto přeji, abys našel fotbalové činovníky s kterými najdeš společnou řeč, tak jako tomu bylo po třináct let v naší obci.
    Díky. Mgr. Radek Pařez


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů