Horní menu

Prohlášení o budoucnosti suchdolského fotbalu



Časté otázky fanoušků a zcela zcestné komentáře některých lidí, kteří do suchdolského fotbalu opravdu nevidí, nás přiměli oficiálně se vyjádřit k nastalé situaci.

Proč nový výbor místo starého? Aby spolek mohl dále pokračovat, bylo nutno dostát novým zákonným požadavkům a na základě tohoto byla na podzim roku 2015 svolána Valná hromada. Všichni členové starého výboru byli osloveni, aby pokračovali, ale až na pana Krepčíka nikdo nechtěl. Takže některá vyjádření, že nový výbor někoho vyštípal, je sprostá urážka. Jen díky této změně může klub pokračovat a nadále fungovat. Nikdy nikdo neřekl, že si starého výboru, a to především práce pana Novotného, nevážíme.

Mrzí vás odchod pana Střihavky? Myslím, že bylo vždy jasné, že toto období někdy skončí. Dříve nebo později k tomu muselo dojít, byla to jen otázka času. Bylo jen důležité být na toto připraveni a to jsme. Samozřejmě, že nás odchod mrzí, že se tu mohla divize ještě nějakou sezonu hrát, byli jsme připraveni nabídnout a nabídli jsme i nadále kompletní servis pro další sezonu. Nejedná se o malou částku, jedná se o značnou část rozpočtu.

Co bylo za odchodem pana Střihavky? To ví jen on sám. Dle našeho názoru, je za tím především to, že jsme nechtěli celý rozpočet TJ investovat do „A“ týmu a chtěli jsme finanční prostředky rozdělit tak, jak jsou ostatními sponzory určené. A když jsme napsali (i když to mohlo být napsáno lépe), že chceme najít další sponzory, abychom byli schopni „A“ tým podpořit, tak to pan Střihavka označil jako jeden z důvodů k odchodu. Co se týče komunikace, myslíme, že probíhala dohodnutým způsobem. Komunikace je vždy mezi dvěma, nikdy jsme se žádné diskuzi nebránili, vše dohodnuté jsme splnili do poslední tečky. Jen příprava a organizace Derby stála TJ nemalé finanční prostředky, ale hlavně neuvěřitelné množství práce, které se na hřišti udělalo a které je zásluhou nového výboru a lidí, kteří chtějí pro suchdolský fotbal opravdu něco udělat.

Co teď bude se suchdolským fotbalem? Nejen „A“ týmem je suchdolský fotbal živ. Jedinou změnu zaznamenají fanoušci v tom, že nebude Divize, jinak pro Suchdol a pro TJ odchod pana Střihavky vůbec nic neznamená a po finanční stránce si klub polepší, neboť Divize klub finančně extrémně zatěžovala. Bohužel v médiích byl pan Střihavka mnohokrát označován jako manažer klubu a to v mnoha lidech vyvolalo dojem, že pan Střihavka v Suchdole platí vše, od chodu klubu přes údržbu. Ale tak to není - pan Střihavka si platil hráče „A“ týmu, realizační tým (ne, že by to byla malá částka), ale to je vše, zbytek šel za klubem. Tudíž jeho odchod z finančního hlediska nemůžeme nijak negativně pocítit.

Co bude s dospělým fotbalem? Z „B“ týmu bude „A“ tým a bude se hrát okresní přebor. Třeba do budoucna budeme mít zase dva dospělé týmy, nyní se musí zkonsolidovat kádr a budou se postupně zapojovat odchovanci klubu.

Co mládež po odchodu pana Střihavky? Pan Střihavka nijak nepodporoval naši mládež a rozhodně to není jeho zásluha, na jaké úrovní dnes mládež máme. Možná, že pro některé rodiče je při rozhodování důležité, jakou soutěž hrají dospělí, ale pro většinu je důležité, zda se dětem trenér věnuje a co vše je pro děti schopen obětovat. Je důležité, jak funguje klub a největší část úspěchu tvoří tvrdá práce trenérů. Další sezonu budeme mít dorost, 4 mládežnické týmy + minipřípravku.

Co projekt rekonstrukce? Projekt rekonstrukce sportovní areálu řeší majitel objektu, což je Městys Suchdol, ani zde se tedy nic nemění. Projekt vstoupil do další fáze a vše pokračuje.

I když nás opouští období, kdy Suchdol hrál divizi a všichni včetně fanoušků budeme na toto období rádi vzpomínat, vidíme před sebou optimistickou budoucnost.

 

Výkonný Výbor TJ Sokol Družba Suchdol, z.s.