Horní menu

Ze Živanic si Suchdol body nepřivezl



Datum konání:
28.5.2016

Poslední divizní venkovní zápas se odehrál v Živanicích. Na podzim skončilo vzájemné utkání jasně - Suchdol porazil Živanice 5:1. Na půdu druhého Suchdol přijel oslaben, i tak ale tým předvedl statečný výkon. 

V  prvním poločase hrozili domácí, kteří byli několikrát blízko vstřelení branky, u Malíkovy brány se však děly věci: Nejdříve s velikým štěstím vytěsnil tvrdou střelu z dálky, kterou nedokázal chytit, ale jen tečovat. Míč naštěstí nakonec bránu přelétl a suchdolští si oddechli. Další situace byla ještě nebezpečnější, kdy zakončení ze standardní situace nejdříve skvěle zachránil na čáře Malík, dorážku do poloprázdné brány zastavila tyč a druhou dorážku do zcela prázdné brány bravurně odvrátil skluzem Hendrych.

Situace se zkomplikovala v 30. minutě, kdy se k dalším zraněným přidal Kubík, který ještě během zápasu odjel do nemocnice. Předběžně mu byly diagnostikovány natržené vazy v kotníku.

Ve 40. minutě se k trestnému kopu postavil Bodlák a skvělou střelou k tyči protáhl domácího brankáře Volšíka. Následoval ovšem nepovedeně rozehraný rohový kop a protiútok domácích, který se dostal ze živanické pravé strany dvěmi přihrávkami až na druhou stranu, kde Janecký sprintoval sám na brankáře a Malíkovi nedal šanci, 0:1. 

Ve druhé půli byla hra vyrovnaná a suchdolští věřili ve vyrovnání. Tu největší šanci měl Suchdol v 67. minutě: u levé lajny se skvěle uvolnil narážečkou Hannich a poslal ostrý centr na hranici vápna. Dastych si byl vědom za ním připraveným Michálkem a míč na něj nechal propadnout. Michálkova bomba z první bohužel skončila přesně uprostřed brány v připravených rukavicích brankáře Živanic. O deset minut později domácí odvrátili veškeré suchdolské naděje, když zvýšili na konečných 2:0. Po standradní situaci vrátili Živaničtí míč zpět před vápno a umístěnou ranou prostřelil houšť hráčů i brankáře Malíka domácí Kakrda. 

Po zápase fanoušci hrdě děkovali hráčům nejen za sobotní zápas, ale za všechny zážitky z venkovních utkání.

 

Živanice - Suchdol 2:0 (1:0)

Branky: 41. Janecký, 77. Kakrda

Suchdol: Malík - Bodlák, Hendrych, Biško, Svoboda - Nosek - Dastych (80. Langr), Vančura (89. Pařez R.), Michálek, Hannich - Kubík (30. Růžička)

 

Fotogalerie


 

 

Napsali o zápase:

Suchdol prohrál v Živanicích ve slepené sestavě, domácím byl ale důstojným soupeřem / svoboda.info