Horní menu

Turnov přežil suchdolský tlak a odvezl si všechny body



Datum konání:
23.4.2016

Po úspěšném venkovním zápase na hřišti Jaroměře byl v Suchdole očekáván další důležitý zápas, který mohl napovědět o osudu celé sezóny. V mužstvu hostů byla největší pozornost očekávána od výkonu kutnohorského odchovance a bývalého prvoligového hráče Petra Papouška, ten nakonec do zápasu vůbec nezasáhl kvůli svalovým potížím. Na výkonu Turnova však absence klíčového hráče nebyla znatelná. Tomu pomohl týmový výkon hostů, kteří dokázali dobře reagovat na hru domácích.

V prvním poločase na hřišti příliš fotbalové krásy k vidění nebylo. Bojovalo se především o střed hřiště, na obou stranách se vyskytlo množství nepřesných přihrávek a i osobních soubojů, díky kterým se přiostřila atmosféra jak na hřišti, tak v hledišti. Z množství nakopávaných balónů, kterými se oba týmy snažil překonat soupeře, se uvedl jediný a to na straně hostujícího mužstva, když díky důrazu na v pravém rohu hřiště dokázali protlačit balon na hranici malého vápna, kde již hostující hráč pomocí břevna dostal balon za Malíkova záda. V největší šanci domácích se ocitl Hannich, ten ale ve vápně bránu přestřelil.

Do kabin se tak šlo za stavu 0:1 a bylo na domácích, aby odpověděli. Suchdol změnil herní systém, začal hrát více po zemi, kombinační hrou dokázal udržet balon v okolí soupeřovi šestnáctky. Turnov na vývoj zápasu zareagoval, když v bloku bránil svou šestnáctku a trpělivě čekal na brejky. Při jednom z nich byl hráče soupeře faulován a přímo ze standardní situace, opět pomocí tyče, navýšili hosté svůj náskok na 0:2. Domácí se však nevzdali, naopak ještě více zatlačili hosty do svého pokutového území, využívali křídelních hráčů a snažili se centry ohrozit svatyni Turnova. Do útoku se tak postupně přesunuli střídavší Kubík a Růžička a stoper Hendrych, všichni to výborní hlavičkáři. Tlak domácích byl místy absolutní a hostům nezbývalo nic jiného než odkopávat balóny. Přestože držení míče a i převaha jako taková byli do očí bijící, tak jediný kdo se prosadil, byl David Dastych, který po průniku z levé strany prostřelil soupeře hostí. To však na výhru nestačilo a Suchdol tak již po několikáté přišli o důležité body na domácím hřišti.

Suchdol - Turnov 1:2 (0:1)

Branky: 56. Dastych - 18. Hurt, 54. Havel

Suchdol: Malík - Svoboda (46. Kubík), Biško, Hendrych, Nosek - Bodlák, Bora (67. Růžička), Vančura, Dastych - Michálek - Hannich (46. Rybařík)

 


 

 

Fotogalerie

 

Napsali o zápase:

 

Suchdol doma ztratil všechny body. „Na konci nám můžou chybět,“ konstatoval trenér Radim Truksa / svoboda.info