Horní menu

Dvůr Králové rozhodl zápas penaltou na začátku utkání



Datum konání:
3.4.2016

Suchdol jel do Dvora Králové jako čtvrtý tým tabulky. Dvůr Králové měl na svém kontě jen o tři body méně a v našlapané tabulce Divize C se tedy očekával další vyrovnaný zápas. Ten však rozhodla velice sporná situace na začátku utkání. V průběhu utkání další branka nepadla a Suchdol poprvé na jaře padl.

Do Dvora přijelo i okolo 30 suchdolských fanoušků, kteří však jen tiše sledovali dění v 8. minutě zápasu. Dvorští se dostali do vápna, kde v souboji s Michálkem spadl Tomeš a rozhodčí nařídil pokutový kop. Adam Malík stranu nevystihl, 1:0. Bylo jasné, že Suchdol nečeká ve zbytku utkání nic jednoduchého. Šanci měl Bodlák, který se dostal do úniku po levé straně, kličkou si chtěl míč srovnat na svojí silnější pravačku, míč mu ale utekl a obránci stihli před jeho zakončením míč odkopnout. Ještě před poločasem se dostal po standartní situaci k míči Hendrych, ten před malým vápnem zkusil prostřelit co se dalo. Obránce před ním však jeho pokus jen tečoval a brankář na čáře s velkým štěstím vytáhl míč mimo branku.

V druhé půli se čekalo, co Suchdol předvede. Nejprve se ovšem ukázala negativně souhra obrany, kdy domácí útočník vystihl rozehrávku. Malíkovi stihl udělat kličku, se zakončením do odkryté branky ale otálel a nakonec čistě o míč přišel. V jiném světle se ukázal i hlavní rozhodčí zápasu, který si nechal o poločase karty v kabině. Potvrdil tak výkřiky suchdolských fanoušků, jestli má vůbec karty. Opravdu neměl. Suchdolský tlak ke konci zápasu sílil, ovšem do mnoha akcí se nedostal. Jirka Kubík vstřelil branku, která však pro útočný faul nebyla uznána. I přes oživení hry střídáním se nepodařilo vyrovnávací branku vstřelit a Suchdol odjel ze Dvora Králové poražen 1:0.

 

Dvůr Králové n. L. - Suchdol 1:0 (1:0)

Branky: 8. z pen. Vaníček

Suchdol: Malík - Růžička, Hendrych, Biško, Nosek (75. Hannich) - Bodlák, Michálek, Bora (67. Vančura), Béreš (78. Dastych) - Kubík (81. Svoboda), Rybařík

 


 

Napsali i zápase:

O první jarní prohře Suchdola rozhodl pokutový kop v prvních minutách zápasu / svoboda.info

Souboj na bitevním poli rozhodla penalta proměněná Ondrou Vaníčkem / fotbal-dvur.cz