Horní menu

Tři rozhovory o Admiře, Divizi a fanoušcích



Po sobotním zápase jsme vyzpovídali kapitána Jakuba Svobodu, trenéra Radima Truksu a manažera Vladimíra Střihavku. Jak hodnotí sobotní zápas? Co říkají na fanoušky?

 

JAKUB SVOBODA, kapitán

Kapitáne, skončil zápas s Admirou, co jsi jeho průběhu říkal?

Je to obrovská škoda, že jsme nenavázali na zisk těch tří bodů, které jsme získali na venkovním hřišti v prvním kole. Ten zápas nás hodně bolel dneska, ať už fyzicky i psychické síly, nedařilo se nám proměnit ty šance, které jsme si vytvořily, neproměnily jsme je. Prostě nás to strašně mrzí. Ty penalty to už je opravdu loterie, dvě jsme nedali a to prostě rozhodlo. Škoda, máme jenom jeden bod z takhle náročného zápasu.

Co chybělo, abychom ty tři body urvali?

No možná největší minus byla taková ta finální přihrávka, že jsme sice tam, kam jsme se dostali do těch situací, jsme to mohli vyřešit do prázdné brány, bohužel to nevyšlo. Většinou to skončilo přetaženým centrem nebo nedůrazem ve vápně, to prostě mrzí.

Jsi kapitánem z loňské sezony, můžeš srovnávat, je teď skoro nový tým, co bys k tomu řekl?

Je to strašně všechno ještě čerstvé, takže na nějaké závěry je ještě brzo. Ale myslím si, že jsme si, ať už po té stránce osobní jsme si všichni sedli. Po té fotbalové to bude ještě chvíli trvat. Uvidíme, věřím tomu, že v té Divizi C neuděláme žádnou ostudu.

 

RADIM TRUKSA, trenér

Trenére, skončil nám zápas, co k tomu říct?

Prohráli jsme na penalty, určitě z mého pohledu zklamání, protože jsme byli namotivovaní, po minulém týdnu, kdy jsme vyhráli venku, že to doma potvrdíme, což se bohužel nestalo. V tom zápase nám určitě chyběla kvalita dopředu, protože jsme ten zápas odehráli od vápna k vápnu. Ani na jedné straně těch šancí moc nebylo, byly tam nějaké závary na obou stranách, ale bez nějakého většího zakončení. Zápas skončil víceméně spravedlivou remízou a to, že jsme prohráli na penalty, to už tak prostě bohužel ve fotbale je. Někdy se vyhraje na penalty, někdy ne. Ale z celkového pohledu jsem zklamaný, že jsme se nedokázali lépe prosadit směrem dopředu.

Jsi tu nový trenér, co říkáš atmosféře tady v Suchdole?

Nechci říct, že je to úplně vesnický klub, ale o to víc ti lidé to tady mají rádi. Je paráda, když celých 90 minut fanoušci povzbuzují to svoje mužstvo. Bohužel, mě mrzí, že jsme jim dnes nedokázali dát tu radost největší v podobě vstřeleného gólu.

Příští zápas jedeme do Trutnova, tam to bude asi těžký zápas.

Všechny zápasy venku, nebo i doma budou těžké, to jsme viděli dneska. Ale dokázali jsme vyhrát minulý týden venku v Jablonci, takže nevidím jediný důvod, proč bychom nejeli bodovat do Trutnova i příští týden.

 

 

VLADIMÍR STŘIHAVKA, manažer

Začala v Suchdole divize, co k tomu?

Tak asi jsme to nečekali, že tu někdy budeme hrát divizi. Povedlo se nám to, tak si to užijeme.

Dnešní zápas bodově nedopadl – prohráli jsme na penalty, co chybělo ke třem bodům.

Já si myslím, že nám chybí ještě trošku víc sehranosti, těch hráčů, kteří přišli jako noví je hodně. Myslím si, že to bude ještě chvilku trvat, než se to sehraje. Takové ty automatismy nám ve hře chybějí. Také si myslím, že jsme nebyli dostatečně odvážní, že jsme měli z toho soupeře trošku obavy, neútočili jsme v tolika lidech, v kolika bych si představoval. Dozadu jsme to zvládli poměrně dobře, ale dopředu jsme nebyli nebezpeční.

Dnes byla fantastická divácká kulisa, co jsi tomu říkal?

Jsem hrozně spokojený, děláme to pro diváky, protože na nás diváci chodí. Dnes přes 250 platících, to je prostě krásná návštěva, takže řekněme, že tu bylo 300 lidí, to je super. S tím jsem moc spokojený.

Myslím, že po prvních dvou kolech můžeme být obecně spokojení.

Mně ke spokojenosti samozřejmě chybí to, že my bychom doma ztrácet body neměli, protože je potřeba abychom hráli v klidném středu, abychom doma vyhrávali. To se nám dnes nepovedlo, takže jsme trošku znehodnotili ty tři body zvenku. Ale ten výkon nebyl úplně špatný. Říkám, ještě to bude chvilku trvat, než si to sedne.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů